Stomapolikliniek

Telefoonnummer

(0344) 67 40 05

Ma t/m vrij 11.00 tot 16.00 uur

Als de arts met u de mogelijkheid van een stoma heeft besproken, wordt u doorverwezen naar de Stomapolikliniek. Hier komt u in contact met de stomaverpleegkundige. Dit is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de zorg voor stomapatiënten, zowel urine- als darmstoma's. 

Als u een stoma krijgt, kan dit een ingrijpende gebeurtenis zijn. Goede voorlichting en instructie bij het krijgen van een stoma zijn daarom erg belangrijk. Onze stomaverpleegkundigen ondersteunen, adviseren en begeleiden patiënten die een stoma krijgen of er al één hebben. Patiënten kunnen op de Stomapolikliniek terecht voor alle vragen over de stoma, opvangmaterialen, huid-en stomaproblemen, de gevolgen van een stoma op het dagelijksleven en hoe hier mee om te gaan.

Spreekuur

Op de Stomapolikliniek werken vijf stomaverpleegkundigen. Op maandag- en woensdagmiddag vindt het stomaspreekuur plaats op de polikliniek Chirurgie. 

Samenwerkingen

De stomaverpleegkundigen werken nauw samen met uw behandelend arts en zal wanneer nodig met hen overleggen over uw behandeling. De stomaverpleegkundigen hebben ook contact met andere specialismen zoals Diëtetiek, Fysiotherapie, Ergotherapie, Medische Psychologie, Dermatologie en thuiszorgorganisaties. 

Handige links