Dermatologie

Bij het specialisme Dermatologie wordt u geholpen voor aandoeningen aan uw huid.

Dermatoloog Pentinga

Welkom bij de polikliniek Dermatologie. Dermatologen houden zich bezig met aandoeningen aan de huid. Zo’n aandoening kan ontstaan door onder andere een allergie of voeding, maar ook door genetische aanleg en hormonale invloeden. Een dermatoloog behandelt ook problemen, ziekten en/of afwijkingen van slijmvliezen, haren, nagels en spataderen. 

Uw bezoek aan de polikliniek Dermatologie

Heeft u binnenkort een afspraak bij de polikliniek Dermatologie? We ontvingen al een verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Daarin staat informatie over uw gezondheidsprobleem of zorgvraag. Zo weten we waarvoor u naar de polikliniek komt. Het is fijn als u zich voorbereidt voor uw afspraak. Hieronder zetten we een aantal belangrijke zaken op een rijtje. 

Meenemen naar uw afspraak

  • Uw identiteitsbewijs
  • Een lijst van alle medicijnen die u gebruikt
  • Een lijst met crèmes en zalven die u gebruikt. U kunt ook de doosjes en potjes meenemen. 

Uw afspraak

Voordat u naar de dermatoloog gaat, stelt de assistente van de dermatoloog alvast wat vragen aan u. Vaak kan de dermatoloog direct een diagnose stellen. Soms is het nodig om een stukje weefsel (biopt) te nemen voor meer duidelijkheid. Dit wordt vaak meteen na uw afspraak gedaan. 

Meer dan 1 zorgvraag?

Tijdens uw afspraak met de dermatoloog kan alleen de zorgvraag besproken worden die in uw verwijsbrief staat. Heeft u meer zorgvragen? Bespreek deze dan met uw huisarts. Wanneer dat nodig is, krijgt u opnieuw een verwijzing naar de dermatoloog voor uw andere zorgvraag (of zorgvragen).

Samenwerkingen

De afdeling Dermatologie werkt veel samen met de afdeling Chirurgie voor spataderzorg en de afdeling Plastische chirurgie voor oncologische zorg.