Geestelijke Verzorging

Telefoonnummer

(0344) 67 45 21

Ma t/m vrij van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Geestelijke Verzorging is er voor alle patiënten en hun naasten. Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Zit u ergens mee? Staat u voor een moeilijke keuze? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Geestelijke Verzorging. Onze geestelijk verzorgers zijn deskundig in het omgaan met levensvragen, zingeving, spiritualiteit en ethische afwegingen. Zij bieden professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving en levensbeschouwing. Het gesprek met een geestelijk verzorger is altijd vertrouwelijk. Onze geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor:

  • Een gesprek als u 'grote' vragen hebt, zoals: Waar vind ik kracht en moed om verder te gaan? Wie of wat geeft mij hoop? Waarom overkomt mij dit?
  • Ondersteuning bij het nemen van een moeilijke beslissing. De geestelijk verzorger ondersteunt u bij het maken van een keuze die bij u en uw levensovertuiging past.
  • Een ritueel passend bij uw achtergrond zoals een ziekenzalving, afscheidsritueel, gebed, doop of naamgevingsritueel. 

Samenwerkingen

Onze afdeling werkt veel samen met artsen, verpleegkundigen en paramedici. Daarnaast hebben we nauw contact met de vakgroepen geestelijke verzorging van het UMCU, Diakonessenhuis Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis en St. Jansdal voor kennisuitwisseling.