Geestelijke verzorging

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Onze geestelijk verzorgers helpen u graag.

Geestelijke Verzorging

Welkom bij de afdeling Geestelijke verzorging. Geestelijke verzorging is er voor alle patiënten en hun naasten. Vindt u het fijn als iemand even naar u luistert? Zit u ergens mee? Staat u voor een moeilijke keuze? De geestelijk verzorgers van ons ziekenhuis zijn er om u te helpen.

Een vertrouwelijk gesprek

 Onze geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor: 

  • Een gesprek als u 'grote' vragen heeft, zoals: Waar vind ik kracht en moed om verder te gaan? Wie of wat geeft mij hoop? Waarom overkomt mij dit? 

  • Hulp bij het nemen van een moeilijke beslissing. De geestelijk verzorger ondersteunt u bij het maken van een keuze die bij u past. 

  • Een ritueel passend bij uw achtergrond, zoals een ziekenzalving, afscheidsritueel, gebed, doop of naamgevingsritueel. (https://www.ziekenhuisrivierenland.nl/afdelingen/geestelijke-verzorging/podcast)

Samenwerkingen

De afdeling Geestelijke verzorging werkt veel samen met artsen, verpleegkundigen en paramedici. Daarnaast heeft de afdeling veel contact met de vakgroepen geestelijke verzorging van het UMCU, Diakonessenhuis Utrecht, het St. Antonius Ziekenhuis en het St. Jansdal voor kennisuitwisseling.