Geriatrie

Telefoonnummer

(0344) 67 41 40

Ma t/m vrij van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Kwetsbare oudere patiënten kunnen bij de klinische geriatrie terecht voor onderzoek en behandeling. Bij oudere mensen kunnen ziektes zich anders voordoen dan bij jongeren. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen die zorgen voor achteruitgang in het functioneren. Bij oudere patiënten kan het door deze verschillende problemen onduidelijk zijn wat zorgt voor de achteruitgang. Soms kan zelfs een kleine verandering, zoals een blaasontsteking of medicijnverandering, het functioneren van een oudere patiënt sterk verslechteren. Hier heeft de klinisch geriater extra aandacht en kennis voor. Onze afdeling bestaat uit verschillende onderdelen:

Wanneer naar de geriater?

U kunt bij de geriater terecht met problemen en ziektes die (vaak) samenhangen met het ouder worden. Daarbij kunt u denken aan: moeilijker bewegen, vallen, duizeligheid, vergeetachtigheid, acute verwardheid, gewichtsverlies of incontinentie. Bekijk hier de video: 'Een bezoek aan onze polikliniek Geriatrie'.

Door wie wordt u geholpen?

  • Klinisch geriater
  • Internist ouderengeneeskunde
  • Gespecialiseerd verpleegkundige
  • Polikliniek assistent

Samenwerkingen

Op onze afdeling werken we samen met bijna elk specialisme in het ziekenhuis omdat we hier overal te maken hebben met de zorg voor oudere patiënten. Op de polikliniek werken we nauw samen met Psychologie en Fysiotherapie. Daarnaast werken we ook samen met de klinische geriatrie van het RIVAS ziekenhuis in Gorinchem in het kader van de zorg voor kwetsbare ouderen op de spoedeisende hulp.  

Nuttige links