Gipskamer

Telefoonnummer

(0344) 67 42 93

Ma t/m vrij van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Patiënten komen bij ons op de gipskamer langs voor het aanleggen van steunmateriaal of voor het vastzetten of onbeweeglijk maken van een gewricht. Dit is nodig bij klachten of letsel aan botten, spieren, pezen en gewrichten. We gebruiken hier verschillende materialen voor en de nieuwste technieken.

Patiënten op de gipskamer zijn meestal mensen met een botbreuk, spierscheuring of kneuzing. Dit soort letsel kan overal in het lichaam voorkomen. Daarom kunnen de medewerkers van de gipskamer elk lichaamsdeel voorzien van een ondersteuning of kunnen zonodig een gewricht onbeweeglijk maken.

Door wie wordt u geholpen?

  • Gipsverbandmeester
  • Gipsverbandmeester in opleiding
  • Gipskamermedewerkers

Samenwerkingen

Onze gipskamer werkt nauw samen met orthopedisch chirurgen, traumachirurgen, plastisch chirurgen, vaatchirurgen, neurologen, revalidatieartsen, handtherapeuten en ergotherapeuten. Wij geven deze artsen advies over de mogelijkheden en onmogelijkheden van behandelen. Om te weten wat de juiste behandeling is, doen wij eerst onderzoek. We maken veel gebruik van de afdeling Radiologie om te beoordelen of een botbreuk of lichaamsdeel goed staat.