Voor bloedafname kunt u terecht in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel, in de Barabarapolikliniek in Culemborg en op prikpunten in de regio. In Tiel kunt u zelf bepalen hoe laat u komt door een afspraak te plannen in de digitale agenda. U hoeft dan niet te wachten. Op inloop komen kan alleen in Tiel, dan geldt vaak een wachttijd.  Hoeft u niet nuchter te zijn voor de bloedafname? Kom ’s middags, het is dan minder druk.

Culemborg: vanaf 1 september alleen op online afspraak

Samen houden we het ziekenhuis veilig. Daarom kunt u vanaf 1 september 2020 voor bloedafname in Culemborg (Barbarapolikliniek) alleen nog maar op afspraak terecht. U maakt zelf deze afspraak in de online agenda. Doordat het bloedprikken voortaan op afspraak gaat, is het precies duidelijk hoeveel mensen er komen. Daarmee voorkomen we drukte en kan iedereen 1,5 meter afstand houden. Dit is belangrijk, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Coronamaatregelen

Doe voordat u naar de prikpost komt de online corona check. Voor de veiligheid van uzelf en onze medewerkers vragen we u een mondkapje te dragen en niet onnodig vroeg naar de prikpost te komen. Zowel buiten als binnen vragen we u een afstand van anderhalve meter te respecteren. U mag de wachtkamer pas binnen na toestemming van onze medewerkers. Ook is het wenselijk dat u uw handen zorgvuldig wast voordat u naar de prikpost komt en opnieuw bij thuiskomst. Heeft u last van verkoudheid, hoesten en/of koorts (>38°C), kom dan niet naar onze prikpost maar overleg met 0344-673800.

 

Wat neemt u mee?

Voor bloedafname en afgifte van materiaal (urine, ontlasting etc.) kunt u terecht op één van onderstaande locaties. Maak hiervoor digitaal een afspraak. Breng uw identiteitsbewijs en aanvraagformulier mee als u bij ons komt prikken.

Locatie Adres Openingsdagen Openingstijden
Ziekenhuis Rivierenland

President Kennedylaan 1, 4002 WP Tiel

maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
De Barbarapolikliniek

Elizabethdreef 4, 4101 KL Culemborg

vanaf 1 september alleen op afspraak!

maandag tot en met vrijdag

van 8.00 tot 16.30 uur
De Waterpoortpolikliniek Beatrixstraat 20, 6658 EK Beneden-Leeuwen maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur

Daarnaast kunt u op één van onze prikposten in de regio terecht. De locaties, openingsdagen en -tijden vindt u in onderstaand overzicht. Niet elk onderzoek kan op een prikpost afgenomen worden, uw arts vertelt u dat. Breng uw identiteitsbewijs en aanvraagformulier mee als u bij ons komt prikken.

Prikposten

Locatie Adres Openingsdagen Openingstijden
Geldermalsen (De Pluk) Rijksstraatweg 64, 4191 SG

maandag tot en met vrijdag

van 8.00 tot 10.00 uur

Haaften (Kulturhus de Burcht van Haeften) Vredeplein 1, 4175 HA

maandag

donderdag

van 8.00 tot 8.30 uur

van 8.00 tot 8.30 uur

Lienden (Het Gildehuis) Verbrughweg 2a, 4033 GP maandag en woensdag
donderdag
van 8.00 tot 8.30 uur
van 9.00 tot 9.15 uur
Zaltbommel (De Grote Aak) J. v. Oldenbarneveldstraat 2, 5301 GZ vrijdag van 8.30 tot 9.00 uur

Laatst bijgewerkt op 5 oktober 2020