Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik een afspraak maken?

Voor alle onderzoeken moet u vooraf een afspraak maken. Dit kan gemakkelijk en snel via de online agenda

U kunt ons elke werkdag van 8.00 tot 16.30 uur telefonisch bereiken op (0344) 67 44 26.

Wat moet ik meenemen voor bloedafname?

Geldig identiteitsbewijs en een aanvraagformulier of loopbrief.

Hoe en wanneer krijg ik de uitslag van mijn onderzoek?

Zodra de resultaten bekend zijn worden ze aan uw behandelend arts doorgegeven. Voor de meeste bepalingen is dit binnen 1 werkdag. Resultaten van bijzondere bepalingen zijn vaak binnen 6 werkdagen bekend. Dit geldt bijvoorbeeld voor medicijnbepalingen. Uw behandelend arts bespreekt de resultaten met u. Hij/zij vertelt u wanneer u kunt bellen voor de uitslag. Uitslagen die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag, bellen wij nog dezelfde dag aan uw behandelaar door.

Moet ik nuchter blijven voor mijn onderzoek?

Het kan zijn dat er instructies zijn voor de voorbereiding en afname bij het onderzoek dat gedaan wordt, lees hierover meer op de pagina 'Instructies voor de voorbereiding en afname bij onderzoeken'.

Wat gebeurt er met mijn lichaamsmateriaal (bloed, urine, etc.) dat overblijft na het onderzoek?

Het lichaamsmateriaal dat, na het uitvoeren van de nodige onderzoeken, overblijft, kan anoniem voor kwaliteitsdoeleinden en/of wetenschappelijke onderzoek gebruikt worden. Indien u bezwaar heeft tegen het nader gebruik van uw lichaamsmateriaal kunt u dit aangeven bij de laboratoriummedewerker. Uw lichaamsmateriaal zal in dat geval direct na analyse worden vernietigd.