Liesbreukcentrum

Een liesbreuk is een zwakke plek in de buikwand. In het Liesbreukcentrum wordt u hier aan geholpen.

Algemeen OK

Welkom bij het Liesbreukcentrum. U kunt hier terecht voor een goede en snelle behandeling van uw liesbreuk. In het Liesbreukcentrum staan een deskundige behandeling, duidelijke voorlichting en een gastvrije sfeer centraal.

Hoe werkt het?

Nadat uw huisarts heeft gezien dat u een liesbreuk heeft, maakt uw huisarts een verwijzing naar onze polikliniek Chirurgie via Zorgdomein. De polikliniek Chirurgie neemt dan contact met u op om een afspraak te maken. Single visit betekent ‘één bezoek’. Alle onderzoeken en uw operatie vinden op één dag plaats. U mag op de dag van de operatie ook weer naar huis. Als u het fijn vindt, wordt de controle telefonisch gedaan. Dit gebeurt in overleg met de behandelend specialist.

Voorwaarden 'single visit'

Voor de ‘single visit’-behandeling gelden een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn bekend bij uw huisarts. Naar inschatting van uw huisarts komt u als patiënt in aanmerking voor deze behandeling als: 

- U een enkelzijdige liesbreuk heeft
- U niet eerder aan een liesbreuk aan dezelfde kant bent geopereerd
- U gezond genoeg bent 
- U een aandoening heeft die goed is ingesteld, bijvoorbeeld suikerziekte of COPD
- U geen Plavix, coumarinederivaten, warfarine, MAO-remmers of een gecombineerde antistolling gebruikt. Weet u niet of u deze medicijnen gebruikt? Bespreek dit dan met uw huisarts.  

Komt u niet in aanmerking voor de ‘single visit’? Dan bent u alsnog van harte welkom in het Liesbreukcentrum, maar dan wordt u niet dezelfde dag geopereerd. Meer informatie over deze behandeling vindt u hier(https://ziekenhuisrivierenland.nl/behandelingen/operatie-bij-een-liesbreuk/). 

Samenwerkingen

Het Liesbreukcentrum werkt samen met huisartsen en apotheken in de regio. Daarnaast werkt het Liesbreukcentrum samen met het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.