F.E. (Ike) Warnaars

GZ-psycholoog

Cardiologie, Gynaecologie, Chirurgie, Interne, Longgeneeskunde, MDL, Oncologie, Neurologie, Revalidatiegeneeskunde, Urologie

Opleiding

  • BIG registratie GZ-psycholoog, Rino Zuid 2021
  • Master Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, afgerond in 2017

Cursussen

  • EMDR
  • Schematherapie
  • Acceptatie en commitment therapie (ACT)
  • Cognitieve gedragstherapie

Waarom heb ik voor dit specialisme gekozen?

Sinds april 2021 ben ik werkzaam in Ziekenhuis Rivierenland als GZ-psycholoog. Mijn affiniteit ligt bij het werken met patiënten waarbij de wisselwerking tussen lichaam en psyche centraal staat. Dit kan zowel klinisch als poliklinisch zijn. Naast het geven van behandelingen hecht ik ook waarde aan het alvorens doen van goede psychodiagnostiek. Ik vind het heel bijzonder hoe ik als professional iets kan bijdragen aan de verwerking van het hebben moeten doormaken van heftige levensgebeurtenissen, dan wel het iemand beter leren om gaan met beperkingen passend bij een (chronische) ziekte.

In mijn werk hecht ik groot belang aan korte communicatielijnen, zowel met directe collega psychologen en psychiaters, als met medisch specialisten, huisartsen en verpleegkundigen. De dynamische en multidisciplinaire omgeving van het ziekenhuis past daarom goed bij mij.

Voor mijn start hier ben ik zo’n vijf jaar werkzaam geweest in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven op de afdeling Medische Psychologie en Psychiatrie, waar ik tevens de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog heb gedaan. Ook heb ik nog een klein jaar gewerkt binnen de klinische en poliklinische revalidatie van Reade in Amsterdam.

F.E. (Ike) Warnaars