Orthopedie

Bij de polikliniek Orthopedie kunt u terecht bij verschillende aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Vrijwilliger Begeleiding

Welkom bij de polikliniek Orthopedie. Hier kunt u terecht als u aandoeningen heeft aan het steun- en bewegingsapparaat. Dit zijn uw botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. U kunt uw klachten al vanaf de geboorte hebben, maar soms ontstaan klachten ook later. Bijvoorbeeld door een ongeluk, overbelasting of slijtage.

Bezoek aan de polikliniek Orthopedie

De orthopeed bespreekt met u welke behandelmogelijkheden er voor uw klachten zijn. Als u met een nieuwe klacht naar de polikliniek komt, wordt er vaak eerst een röntgenfoto gemaakt. Soms is verder onderzoek nodig, zoals een CT-scan, MRI-scan, een botdichtheidsmeting of een echo-onderzoek. Voor het bespreken van de uitslag van het onderzoek krijgt u een nieuwe afspraak.

Samenwerkingen

De polikliniek Orthopedie werkt samen met verschillende specialismes binnen het ziekenhuis, zoals Chirurgie, de Gipskamer en Reumatologie. Daarnaast werkt de polikliniek samen met het Radboudumc in Nijmegen.