Parkinson polikliniek

U wordt naar de Parkinson polikliniek verwezen door de huisarts als er sprake kan zijn van de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme.

055 Ziekenhuis Algemeen

Welkom op de Parkinson polikliniek. Parkinson is een klinische diagnose. Dat betekent dat er niet één specifiek onderzoek is dat de diagnose stelt. Op basis van uw klachten en lichamelijk onderzoek wordt de diagnose gesteld. Parkinsonisme is een aandoening die deels klachten geeft, zoals bij de ziekte van Parkinson. Maar deels ook niet. U wordt op de Parkinson polikliniek geholpen door de verpleegkundig specialist Parkinson.(https://www.ziekenhuisrivierenland.nl/uploads/media/635a86136c4de/161770-verpleegkundig-specialist-parkison.pdf)

Samenwerkingen

De Parkinson polikliniek is aangesloten bij ParkinsonNet. Dit is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van patiënten met de ziekte van Parkinson. Daarnaast is de Parkinson polikliniek aangesloten bij ZebraPaT: een werkgroep die overlegt over de diagnose en behandeling van patiënten met bewegingsstoornissen. De Parkinson polikliniek is ook aangesloten bij de Werkgroep Bewegingsstoornissen Midden Nederland.