POP-polikliniek

Ben je zwanger of wil je zwanger worden en heb je last van psychische of sociale klachten? Dan bieden we je begeleiding op de POP-poli. POP is de afkorting van Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). De zorgverlener die jou begeleidt, kan je aanmelden voor bespreking in de POP-poli.

Wist je dat: één op de vijf vrouwen die zwanger is of die net een baby heeft gekregen, last heeft van psychische problemen. Het kan gaan om een depressie, een paniekstoornis of een andere psychiatrische aandoening. Het kan ook dat je te maken hebt met stress door overbelasting, geldproblemen, problemen met huisvesting, of moeite met de relatie. Daar kun je bezorgd over zijn, want wat doet dat met de baby? De POP-poli zorgt er voor dat het zo goed mogelijk gaat met jou en je baby. Zowel voor, tijdens als na de bevalling zorgen we voor de juiste verloskundige begeleiding. Daarnaast bieden we sociale en psychische begeleiding. Dat hangt vaak met elkaar samen.

Door wie wordt je geholpen?

Het POP-team bestaat uit zorgverleners die veel ervaring hebben met zwangeren die in een lastige situatie zitten. Ze zorgen voor een persoonlijk advies – want elke situatie is weer anders. Met wie je te maken krijgt, is afhankelijk van jouw situatie.

  • Verloskundige
  • Gynaecoloog
  • Kinderarts
  • Psychiater
  • Psychiatrisch verpleegkundige
  • medisch maatschappelijk werker
  • Verpleegkundige consultatiebureau

Binnen dit POP-team bespreken we op vertrouwelijke wijze jouw situatie. Wat besproken wordt, blijft binnen het team. We nodigen standaard je huisarts uit en zorgen dat die op de hoogte blijft. Als er nog andere hulp- en zorgverleners bij jouw situatie betrokken zijn, dan kunnen we die met jouw toestemming ook voor het overleg uitnodigen. Daardoor komt er een completer beeld van jouw situatie en is er een nog beter advies mogelijk.

Samenwerkingen