Slaapcentrum

In het Slaapcentrum onderzoeken de specialisten uw slaapproblemen. Samen met u wordt er gezocht naar een oplossing voor uw slaapprobleem.

061Rd Ziekenhuisrivland030418

Welkom bij het Slaapcentrum. Ongeveer één op de vier mensen heeft last van slaapproblemen. U kunt bijvoorbeeld te weinig of slecht slapen. Dit kan ervoor zorgen dat u zich moe voelt of een slechte concentratie heeft. Gelukkig is er vaak iets aan te doen. In het Slaapcentrum kijken we samen met u naar uw slaapprobleem en zoeken we naar een oplossing.

Een bezoek aan het Slaapcentrum

Er zijn veel verschillende soorten slaapproblemen. Sommige mensen hebben moeite met in slaap vallen terwijl anderen juist moeite hebben met doorslapen. U kunt ook last hebben van te veel slapen, slaapwandelen of vermoeid wakker worden. Het Slaapcentrum onderzoekt en behandelt mensen van alle leeftijden met slaapproblemen, bijvoorbeeld:

  • Slapeloosheid
  • Slaapapneu (OSAS/CSAS)
  • Rusteloze benen
  • Biologische klok- en ritmeproblemen
  • Slaperigheid overdag
  • Slaapwandelen
  • Snurken

Ieder mens is uniek en dus ook elk slaapprobleem. Dit vraagt om maatwerk. Daarom luisteren we goed naar uw persoonlijke verhaal en geven we zorg die daarbij aansluit.

Van verwijzing tot behandeling

In het geval van slaapproblemen kunt u met een verwijzing van uw huisarts of arts bij het Slaapcentrum terecht. Vaak kunt u binnen twee weken bij ons terecht kunt. U krijgt een uitnodiging voor een afspraak bij de neuroloog of bij de longarts.

De neuroloog brengt samen met u de klachten in kaart en kijkt welke aanvullende onderzoeken er nodig zijn om tot een juiste diagnose te komen. Bij de longarts krijgt u eerst onderzoeken (slaapregistratie) en daarna een afspraak met de OSAS-verpleegkundige om de uitslag te bespreken.

Ingewikkelde slaapproblemen bespreken we in het maandelijks multidisciplinair overleg, waarin alle betrokken specialismen vertegenwoordigd zijn. Hierna wordt ook gekeken welke behandeling het beste bij u past. Slaaponderzoek in de thuissituatie is bij ons ook mogelijk.

Slaaptips

Benieuwd hoe u gezond kunt slapen? Bekijk hieronder onze 12 slaaptips. 

Samenwerkingen

In het Slaapcentrum werken specialisten van verschillende specialismes binnen het ziekenhuis samen. Dit noemen we ook wel een multidisciplinaire samenwerking. Door deze samenwerking bieden wij een behandeling die bij u past, met korte wachttijden en snel resultaat.

Aandoeningen