Spatadercentrum

In het Spatadercentrum kunt u, na verwijzing van uw huisarts, terecht voor een behandeling van de spataderen.

061Rd Ziekenhuisrivland030418

Welkom bij het Spatadercentrum. Wanneer u last heeft van spataderen kan de huisarts u doorverwijzen naar het Spatadercentrum in ons ziekenhuis. U krijgt een uitnodiging voor een afspraak bij polikliniek Dermatologie of polikliniek Chirurgie. Dit staat vermeld op uw afspraakbevestiging.  U krijgt een eerst een intakegesprek. De specialist zal u hierna onderzoeken en uw klachten beoordelen. Er wordt samen met u gekeken welke behandeling het beste bij uw situatie past.

Behandeling

Spataderen kunnen op twee manieren behandeld worden:

  • De ader kan dichtgemaakt worden. Dit wordt gedaan door het inspuiten van de ader of door het dichtbranden van de ader met een laser.
  • De ader kan chirurgisch verwijderd worden.

De specialismes Dermatologie en Vaatchirurgie zijn beiden betrokken bij de behandeling. Op deze manier worden én de kennis van de huid én de kennis van de aderen gecombineerd. Zo kunnen wij een completere behandeling bieden met minder kans op klachten en mooiere benen.

 

Onverzekerde zorg

Samen met u bepalen we welke behandeling u krijgt. Uw verzekeraar bepaalt of de behandeling helemaal, voor een deel of niet vergoed wordt.
Wordt de behandeling (voor een deel) niet vergoed? Dan kunt u ook besluiten de behandeling (voor een deel) zelf te betalen. Kijk voor meer informatie daarover op de pagina Ziekenhuis Rivierenland - kosten(https://ziekenhuisrivierenland.nl/naar-het-ziekenhuis/kosten-en-verzekering/)

Wachttijd

De wachttijd bij het Spatadercentrum kan anders zijn dan de normale wachttijden. We proberen uw intakegesprek binnen 0 tot 7 dagen in te plannen.

Samenwerkingen

In het Spatadercentrum werken Dermatologie en Vaatchirurgie binnen het ziekenhuis met elkaar samen.

Aandoeningen