Stomapolikliniek

De stomaverpleegkundige is een gespecialiseerd verpleegkundige voor patiënten die een stoma hebben of een stoma krijgen.

Verpleegkundige Met Zaalarts

Welkom bij de Stomapolikliniek. Als u een stoma heeft of krijgt, zijn goede informatie en uitleg belangrijk. Onze stomaverpleegkundigen helpen, adviseren en begeleiden patiënten die een stoma krijgen of er al één hebben. U kunt op de Stomapolikliniek terecht voor alle vragen over de stoma, opvangmaterialen, huid- en stomaproblemen, de gevolgen van een stoma op het dagelijks leven en hoe hiermee om te gaan.

Spreekuur

Op de Stomapolikliniek werken vijf stomaverpleegkundigen. Op maandagmiddag en woensdagmiddag vindt het stomaspreekuur plaats op de polikliniek Chirurgie.

Samenwerkingen

De stomaverpleegkundigen werken nauw samen met uw arts en zullen, als dit nodig is, met de arts overleggen over uw behandeling. De stomaverpleegkundigen hebben contact met andere specialismen zoals Diëtetiek, Fysiotherapie, Ergotherapie, Medische Psychologie, Dermatologie. De Stomapolikliniek werkt ook samen met verschillende thuiszorgorganisaties.

Behandelingen