Op onze afdeling Kind & Jeugd zorgen wij voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar, met een grote diversiteit aan hulpvragen. Dit kan voor één dag zijn, maar ook voor langere tijd (opname). Daarnaast is er ook ruimte voor kraamvrouwen op onze afdeling, zodat ze dicht bij hun pasgeboren baby kunnen zijn.

Neem een kijkje op onze afdeling!

Door wie wordt u geholpen?

  • Kinderarts
  • Kinderverpleegkundige (in opleiding)
  • Verpleegkundige
  • High care neonatologie verpleegkundige
  • Medisch pedagogisch zorgverlener

Opname en operatie van uw kind

Wordt uw kind geopereerd? Het is fijn als u en uw kind weten wat jullie kunnen verwachten. Op de pagina Opname en operatie kind lees je er meer over en kun je enkele video's bekijken. 

Samenwerkingen

Op de Kinderafdeling werken wij veel samen met bijna alle specialismes in het ziekenhuis zoals (Plastsiche) Chirurgie, Orthopedie, Gynaecologie, Urologie, Medisch Maatschappelijk Werk, Fysiotherapie, Logopedie en Medische Psychologie. Ook met andere zorgverleners in de regio hebben we een nauwe samenwerking. Als een pasgeborene een lange tijd in het ziekenhuis is opgenomen na geboorte, nemen wij contact op met het consultatiebureau voor een goede overdracht. Daarnaast hebben we regelmatig contact met de kinderthuiszorg. Ook vindt er contact plaats tussen hulpinstanties voor thuis, denk hierbij aan de babyconsulent.