De afdeling Kind & Jeugd is de afdeling binnen Ziekenhuis Rivierenland waar alle kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar, met een grote diversiteit aan hulpvragen, verpleegd worden. Dit kan voor één dag zijn, maar ook voor langere tijd. Kinderen kunnen opgenomen worden door de kinderartsen, maar ook door andere specialismen zoals bijvoorbeeld Chirurgie en Urologie. Daarnaast kunnen ook kraamvrouwen worden opgenomen op de afdeling, zodat ze dicht bij hun pasgeboren baby kunnen zijn.

Op de afdeling werken kinderverpleegkundigen, ondersteund door verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding. Zij verzorgen uw kind en overleggen met u over wat u graag zelf wilt doen in de zorg. U bent altijd welkom bij uw kind, er zijn voor ouders géén bezoektijden. Daarnaast mag één van de ouders blijven slapen. Overig bezoek is welkom tussen 10.00 en 20.00 uur.

De kinderen worden bij voorkeur met leeftijdsgenoten verpleegd in een kindvriendelijke omgeving op een zaal of (waar nodig) op een éénpersoonskamer. Wij vinden het belangrijk dat een kind zoveel mogelijk gewoon kind kan zijn. Kinderen zijn daarom ook welkom in de speelkamer, maar kunnen ook op bed afleiding krijgen. De medisch pedagogisch zorgverlener zal met u overleggen wat wenselijk is.

De arts loopt elke dag visite bij uw kind, hier wordt samen met u, waar mogelijk met uw kind en met de verpleegkundige besproken hoe het met uw kind gaat en wat het verdere beleid zal zijn. Wanneer u de arts wilt spreken, kan dit in de visite of u geeft het aan bij de verpleegkundige zodat er een moment gepland kan worden.

De afdeling Kind&Jeugd B5 bevindt zich op de 5e verdieping van het ziekenhuis, u volgt hiervoor route 51. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met de afdeling via telefoonnummer (0344) 67 46 71.

De kinderdagbehandeling in ons ziekenhuis bevindt zich op afdeling B4 en B5. U hoort van de afdeling Opname, op het moment dat u het tijdstip voor de operatie doorkrijgt, op welke afdeling u zich met uw kind mag melden. Op beide plaatsen werken kinderverpleegkundigen en medisch pedagogisch zorgverleners. Zij begeleiden u en uw kind zo goed mogelijk door deze dag heen. Op beide afdelingen is een speelruimte aanwezig waar kinderen kunnen spelen. Natuurlijk kunt u ook iets van thuis meenemen waar uw kind aan gehecht is of graag mee speelt.

Zie hieronder een korte impressie van de Verpleegafdeling Kind & Jeugd.


Nuttige links