Algemene informatie
Afspraak, opname en bezoek
Wilt u meer weten over onze locaties, routes naar en in het ziekenhuis, meer informatie over uw verblijf in het ziekenhuis of de actuele bezoektijden? Op de pagina 'afspraak, opname en bezoek' hebben we alles voor u op een rij gezet.
Een afspraak maken
Als u de eerste keer in het ziekenhuis komt of in het verleden al eens bij een medisch specialist bent geweest heeft u een verwijsbrief nodig. Deze verwijsbrief wordt naar het ziekenhuis gestuurd. U krijgt van uw huisarts een nummer welk correspondeert met de verwijsbrief, met dit nummer kunt u een afspraak maken op de polikliniek. Uw afspraak kan alleen doorgaan als u een verwijzing heeft van uw huisarts of specialist. Heeft u geen verwijzing? De kosten van afspraak, onderzoek en behandeling worden dan niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening. Indien u een afspraak heeft gemaakt en door omstandigheden verhinderd bent dan verzoeken wij u vriendelijk om deze afspraak zo snel mogelijk te annuleren of verplaatsen. Wij kunnen dan een andere patiënt sneller helpen. Indien u niet verschijnt op het afgesproken tijdstip zonder tijdige afzegging kan het zijn dat kosten in rekening worden gebracht.
Rechten en plichten
Bij een behandeling in het ziekenhuis is er sprake van een overeenkomst tussen de arts/ het ziekenhuis en de patiënt. Bij zo’n overeenkomst horen rechten en plichten. Ook geldt een identificatieplicht.
Kosten van ziekenhuiszorg
De kosten van uw zorg worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar niet altijd. Wij hebben alle informatie over vergoedingen, prijslijsten en verzekeringen voor u op een rij gezet.
Huisregels voor een veilig gevoel
We willen graag dat iedereen die in het ziekenhuis komt, zich veilig en vertrouwd voelt. Om u zo goed mogelijk te helpen, zijn er een aantal regels.
Wacht- en toegangstijden
Vaak duurt het even voor u in het ziekenhuis terecht kunt. Door corona kan dit langer duren dan gewenst. Er is een overzicht van de wacht- en toegangstijden van Ziekenhuis Rivierenland. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. De wacht- en toegangstijden gelden niet voor spoedgevallen. Als u spoedeisende hulp nodig heeft, dan kunt u direct in ons ziekenhuis terecht. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook kunt u uw zorgverzekeraar vragen om 'wachtlijstbemiddeling'. Dit houdt in dat uw zorgverzekeraar probeert om u sneller te laten helpen.
Klachtenfunctionaris
We doen als ziekenhuis ons best u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent en een duidelijke klacht heeft. Lukt het niet om uw klacht persoonlijk met de betrokken zorgverlener of leidinggevende te bespreken, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze klachtenfunctionaris om gezamenlijk te bekijken welke mogelijkheden er zijn om iets met uw klacht te doen. Ga voor meer informatie naar de afdelingspagina van de klachtenfunctionaris.
Materiële schade: schade aan of verlies van uw eigendommen
Tijdens een bezoek aan of verblijf in het ziekenhuis kan schade ontstaan aan uw persoonlijke eigendommen of kunnen dingen zoekraken. Dit zijn altijd vervelende zaken die we zoveel mogelijk willen voorkomen. Wij adviseren onze patiënten en bezoekers daarom om zo min mogelijk geld, sieraden en andere waardevolle spullen mee te nemen naar het ziekenhuis. Ziekenhuis Rivierenland is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen. In sommige gevallen bieden we een vergoeding voor de geleden materiële .
Omgaan met pijn
We willen u goed informeren over het belang van het goed behandelen van pijn. Pijn is een vervelend onderdeel van vele ziektes en operaties. Goede pijnstilling is daarom erg belangrijk,
Reanimatie en behandelbeperking
Wanneer u in Ziekenhuis Rivierenland komt voor operatie, onderzoek of andere behandeling, zal uw arts met u spreken over behandelbeperkingen en het wel of niet reanimeren. Ziekenhuis Rivierenland wil voor zover mogelijk rekening houden met uw wensen. Daarom is het belangrijk dat u van tevoren goed over dit onderwerp nadenkt.
Informatie voor nabestaande
Een familielid, vriend, vriendin of bekende van u is zojuist overleden. Er komt nu een periode van afscheid nemen en het regelen van de uitvaart.
Veelgestelde vragen
Wat zijn de parkeertarieven? Waar zijn de invalidentoiletten? Hoe kom ik aan een second opinion? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vindt u op onze pagina met veelgestelde vragen.