Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Of bent u al patiënt? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Iedereen die woont of werkt in Nederland is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Ziekenhuis Rivierenland Tiel heeft voor alle onderzoeken en behandelingen contracten afgesloten met verzekeraars.

Bent u desondanks niet verzekerd? Dan moeten de kosten door u zelf betaald worden. U betaalt dan de zogenoemde passantenprijs. De passantenprijs van uw onderzoek of behandeling vindt u in prijslijsten. Klik op de blauwe knop hiernaast.

Belangrijk: informeer eerst bij uw zorgverzekering voordat uw behandeling plaatsvindt! Het kan zijn dat de kosten van uw behandeling namelijk niet worden vergoed.

  • Kijk op de website van uw zorgverzekeraar of deze met Ziekenhuis Rivierenland een contract heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan.
  • Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling in aanmerking komen voor vergoeding.

Komt u er niet helemaal uit of vraagt u zich af met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten hoeveel een behandeling gaat kosten? Neem dan contact op met het ziekenhuis (het medisch secretariaat van het specialisme) voor een prijsindicatie. De zorgverzekeraar kan u vertellen of uw behandeling wordt vergoed, wat uw polisvoorwaarden zijn en hoe uw zorgnota is opgebouwd.

Ziekenhuiszorg

Contracten en polissen
Verwijzing
Eigen risico
Onverzekerde zorg
Wie betaalt de rekening?
Wat kost uw behandeling?
Heeft u een nieuwe zorgverzekeraar?
Uw zorgnota
Als u niet verzekerd bent
E-Health / digitale zorg

 

Meer weten?