Informatie voor bezoekers

Ziekenhuis Rivierenland heeft, net als vele andere ziekenhuizen in ons land, strikte afspraken rondom bezoek aan het ziekenhuis om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De veiligheid van onze patiënten en medewerkers staan bovenaan. Daar hebben we u bij nodig!
Naar het ziekenhuis? Doe de corona check!

Voordat u naar het ziekenhuis komt vragen we u de online corona check te doen. Na het invullen van de corona check krijgt u een kleurcode inclusief advies als uitslag. Dit advies blijft 48 uur geldig. 

Bent u recent op vakantie geweest?

Bent u op vakantie geweest in een land met code rood of oranje, dan is het dringende advies van de Rijksoverheid om 10 dagen thuisquarantaine te houden. Heeft u in die 10 dagen een afspraak in het ziekenhuis staan, dan vragen wij u om die te verzetten. Alleen als het niet anders kan, kunt u de afspraak laten doorgaan. U krijgt bij binnenkomst een mondneusmasker. Meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Wilt u op bezoek komen bij een opgenomen patiënt?

Wanneer u op bezoek wilt komen vragen we u eerst thuis de online corona check te doen. Heeft u de test gedaan en kunt u op bezoek komen? Laat dan bij binnenkomst uw corona check uitslag zien aan een van onze medewerkers.

Mondkapjes zijn verplicht

Wij stellen mondkapjes verplicht voor bezoekers en patiënten die voor een poli bezoek of onderzoek in ons ziekenhuis komen. Tot en met maandag 3 mei 2021 neemt u uw eigen mondkapje mee naar het ziekenhuis. Vanaf maandag 3 mei 2021 krijgt u bij de ingang van het ziekenhuis een mondkapje uitgereikt. U wordt vriendelijk verzocht dit mondkapje de gehele duur van uw verblijf binnen het ziekenhuis te dragen. Het is vanaf dan niet toegestaan uw eigen mondkapje te dragen. Mensen die een oranje scherm hebben gekregen tijdens het invullen van de online corona check krijgen bij binnenkomst een chirurgisch masker van ons.

Mocht u door een aandoening problemen hebben met het dragen van mondkapjes, belt u dan van te voren even met de poli, zodat we kunnen zoeken naar een voor u passende oplossing. Zo kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor het dragen van een face shield, waardoor het voor u gemakkelijker is om te ademen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid. 

Bezoekregels

  • Op onze verpleegafdelingen geldt één bezoekmoment per dag: van 18.00 tot 20.00 uur. 
  • Daarnaast blijft gelden: één bezoeker per dag. Wij vragen u dit ook te doen wanneer u geen klachten heeft. Blijft u zoveel mogelijk op één kamer. Bezoek geen andere patiënten, de koffiekamer of het restaurant.
  • In het weekend is er een extra bezoekuur van 14.00 tot 16.00. Let op: hierbij geldt ook één persoon per dag.
  • Bij zeer zieke of verwarde patiënten kunnen andere afspraken gemaakt worden, uitsluitend in overleg met de verpleegkundige.
  • Voor het Vrouw en Kind centrum geldt: 1 extra persoon (naast partner) mag aanwezig zijn bij de bevalling (mits er geen COVID klachten zijn). Eigen broertjes/zusjes van de pasgeborene mogen op bezoek (niet meer dan 2 tegelijk) indien moeder > 6 uur in het ziekenhuis opgenomen moet blijven. Bezoek eigen broertjes en zusjes op de kinderafdeling in overleg met de verpleegkundige.

Veiligheidsmaatregelen tijdens uw bezoek

Houd tijdens uw bezoek rekening met de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan.