Informatie voor patiënten

Richtlijnen voor patiënten

 • Bent u verkouden of is uw temperatuur hoger dan 38 graden en hebt u een afspraak op de polikliniek? Dan vragen we u om te bellen. Bel met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Mogelijk kan de afspraak worden vervangen door een telefonisch consult. 
  Lijst van telefoonnummers
 • Het is niet meer verplicht een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek of opname behalve als het van toepassing is op uw isolatievorm.  
  het is niet verplicht een mondkapje te dragen door bezoekers en medewerkers behalve als zij geen 1,5 meter afstand kunnen houden tot de patiënt. Dit is van toepassing op de volgende plekken:

  • Verpleegafdelingen (AB3, P1, M3, M4, B4dag, B5, A4, R1)

  • Spoedeisende Hulp

  • OBG: Dagbehandeling oncologische zorg

  • OK-complex

 • Bij binnenkomst vragen we u zich aan te melden bij de aanmeldzuil. Hiervoor heeft u een identiteitsbewijs nodig.

Heeft u een thuisquarantaine-advies?

 • Bent u COVID positief? U mag uit isolatie als u 24 uur geen klachten (koorts, hoesten, keelpijn en neusverkouden) meer hebt, én het minimaal vijf dagen geleden is dat u klachten kreeg.
 • Zit u in quarantaine? Als u op dag vijf negatief bent na een coronatest mag u uit quarantaine. 

Angst voor besmetting?

Sommige patiënten vragen zich af of ze veilig naar het ziekenhuis kunnen komen. In het ziekenhuis loopt u niet meer risico om besmet te raken dan daarbuiten. Sterker nog: juist in het ziekenhuis zijn alle mogelijke maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan, ook al vóórdat allerlei voorzorgsmaatregelen buiten het ziekenhuis in werking traden. Als uw afspraak wat ons betreft kan doorgaan, bent u dan ook van harte welkom. Uiteraard geldt wel dat u niet verkouden mag zijn.

Gebruikt u afweerremmende medicatie? 

Voor patiënten die afweerremmende medicatie gebruiken, bijvoorbeeld bij reuma of MS, gelden specifieke adviezen. Lees meer>

Bent u onder behandeling voor kanker?

U heeft vast vragen over hoe we de zorg voor u zo goed mogelijk organiseren. Daarover is meer informatie beschikbaar. Lees meer>

Er is ook actuele informatie beschikbaar van Kanker.nl Bekijk de informatie>

Locatie Culemborg

Bij deze locatie kunt u terecht voor spreekuren, bloedafname en het maken van röntgenfoto’s.

Tijdens uw bezoek

In het ziekenhuis hebben zorgverleners en patiënten contact met elkaar. We willen zo goed mogelijk voor onze patiënten blijven zorgen. Wel letten we goed op of we afstand van elkaar kunnen bewaren als we in één ruimte zijn of door een gang lopen. Bij eventueel lichamelijk onderzoek kan het zijn dat we u vragen uw hoofd af te wenden of om even niet te praten. Bij de zorgverlening dragen we een mondneusmasker en een spatbril wanneer nodig. Zo beschermen we u en ons tegen het coronavirus.

Bent u (mogelijk) besmet met het coronavirus?

Neem bij vragen telefonisch contact op met uw huisarts.

Patiëntenvoorlichting Covid-19 (Coronavirus)

Patiënteninformatie over vaccineren