Informatie voor patiënten

Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis?

Met de informatie hieronder bent u goed voorbereid als u naar het ziekenhuis komt. Voordat u naar uw afspraak komt vragen wij u de online corona check in te vullen.

Bent u recent op vakantie geweest?

Bent u op vakantie geweest in een land met code rood of oranje? Wij houden, gezien het grote aantal kwetsbare mensen in ons ziekenhuis, altijd de aanbevolen 10 dagen quarantaine-duur aan. Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis binnen deze 10 dagen? Dan vragen wij u om uw afspraak te verzetten. Meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid. 

Richtlijnen voor patiënten

 • Wij nemen contact met u op als uw afspraak of opname niet doorgaat. We vragen iedereen om hierover niet zelf naar het ziekenhuis te bellen. Zo zorgen we ervoor dat de telefoonlijnen niet overbelast raken. Hoort u niets? Dan gaat de afspraak of opname gewoon door.
 • Bent u verkouden of is uw temperatuur hoger dan 38 graden en hebt u een afspraak op de polikliniek? Dan vragen we u om te bellen. Bel met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Mogelijk kan de afspraak worden vervangen door een telefonisch consult. 
  Lijst van telefoonnummers
 • Kort voor uw afspraak (niet te lang tevoren) komt u naar het ziekenhuis. Voordat u naar het ziekenhuis komt vragen wij u de online corona check in te vullen. 
 • Wij vragen u zoveel mogelijk alleen te komen, tenzij u écht niet zonder begeleider kan.

 • Het dragen van een mondkapje tijdens uw gehele ziekenhuisbezoek is verplicht. Patiënten en bezoekers krijgen een IIR-mondkapje bij de hoofdingang aangereikt. Het mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar en wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 9 jaar. We volgen hierin het beleid van de overheid

 • Mocht u door uw aandoening problemen hebben met het dragen van mondkapjes, belt u dan van te voren even met de polikliniek, zodat we kunnen zoeken naar een voor u passende oplossing. Zo kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor het dragen van een face shield, waardoor het voor u gemakkelijker is om te ademen.

 • Bij binnenkomst vragen we u zich aan te melden bij de aanmeldzuil. Hiervoor heeft u een identiteitsbewijs nodig.
 • Houd in het ziekenhuis altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Er zijn 3 nieuwe uitgangen waardoor u het ziekenhuis kunt verlaten. De hoofdingang is tijdelijk geen uitgang. Groene pijlen wijzen u de weg naar de uitgang. Bekijk de nieuwe situatie op deze plattegrond.
 • De taxistandplaats vindt u bij de hoofdingang.

Heeft u geen afspraak, maar heeft u wel medische klachten?

Blijf er niet te lang mee doorlopen, maar bel uw huisarts. Als het nodig is, zorgt deze voor een verwijzing naar het ziekenhuis. Lees meer >

Angst voor besmetting?

Sommige patiënten vragen zich af of ze veilig naar het ziekenhuis kunnen komen. In het ziekenhuis loopt u niet meer risico om besmet te raken dan daarbuiten. Sterker nog: juist in het ziekenhuis zijn alle mogelijke maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan, ook al vóórdat allerlei voorzorgsmaatregelen buiten het ziekenhuis in werking traden. Als uw afspraak wat ons betreft kan doorgaan, bent u dan ook van harte welkom. Uiteraard geldt wel dat u niet verkouden mag zijn.

Gebruikt u afweerremmende medicatie? 

Voor patiënten die afweerremmende medicatie gebruiken, bijvoorbeeld bij reuma of MS, gelden specifieke adviezen. Lees meer>

Bent u onder behandeling voor kanker?

U heeft vast vragen over hoe we de zorg voor u zo goed mogelijk organiseren. Daarover is meer informatie beschikbaar. Lees meer>

Er is ook actuele informatie beschikbaar van Kanker.nl Bekijk de informatie>

Locatie Culemborg

Bij deze locatie kunt u terecht voor spreekuren, bloedafname en het maken van röntgenfoto’s.

Waarom is 1,5 meter afstand houden belangrijk?

We weten dat een deel van de mensen een besmetting met het nieuwe coronavirus kan doormaken zonder verschijnselen of met milde symptomen. Het is onduidelijk of deze mensen besmettelijk voor anderen zijn. Om de kans op besmetting verder te minimaliseren is de landelijke opdracht om afstand van elkaar te houden zodat eventuele overdracht via speeksel niet kan plaatsvinden tijdens praten, hoesten, niezen. etc..

Tijdens uw bezoek

In het ziekenhuis hebben zorgverleners en patiënten contact met elkaar. We willen zo goed mogelijk voor onze patiënten blijven zorgen. Wel letten we goed op of we afstand van elkaar kunnen bewaren als we in één ruimte zijn of door een gang lopen. Bij eventueel lichamelijk onderzoek kan het zijn dat we u vragen uw hoofd af te wenden of om even niet te praten. Bij de zorgverlening dragen we een mondneusmasker en een spatbril wanneer nodig. Zo beschermen we u en ons tegen het coronavirus.

Bent u (mogelijk) besmet met het coronavirus?

Neem bij vragen telefonisch contact op met uw huisarts.

Patiëntenvoorlichting Covid-19 (Coronavirus)

Patiënteninformatie over vaccineren