Patiënteninformatie over coronavaccinatie

Heeft u vragen over de coronavaccinatie? U kunt veel vragen en antwoorden vinden op de website van de Rijksoverheid. Hier staat ook informatie in begrijpelijke taal, Steffie legt het eenvoudig uit: corona.steffie.nl.

Coronavaccinatie en herstelbewijs

Ik ben een patiënt en val onder één van de medisch (hoog)risicogroepen
Ik heb vragen over de vaccinaties
Ik heb specifieke vragen over mijn persoonlijke situatie
Ik wil weten wanneer ik aan de beurt ben voor een coronavaccinatie
Ik ben gevaccineerd in Ziekenhuis Rivierenland maar sta nog niet geregistreerd bij het RIVM
Ik ben positief getest in Ziekenhuis Rivierenland, hoe kom ik aan een herstelbewijs?
Ik wil weten wanneer ik een boostervaccinatie kan krijgen

 

Vaccinaties bij mensen met kanker

Er zijn geen aanwijzingen dat het vaccin onveilig is voor mensen met kanker of behandeling voor kanker. De internisten en longartsen van Ziekenhuis Rivierenland adviseren patiënten met kanker zich wél te laten vaccineren. Hiervoor krijgt u vanuit de overheid een uitnodiging.

Vaccinaties bij mensen met MS (multiple sclerose)

Het advies aan patiënten met MS is om zich te laten vaccineren. Dit geldt ook voor mensen met ziektemodulerende therapie, ongeacht welke therapie ze gebruiken, ongeacht het tijdstip van de laatste gift van medicatie. Let op: gebruikt u Mavenclad/Cladribine, Ocrevus/Ocrelizumab, Lemtrada/Alemtuzumab, neem dan contact op met uw MS verpleegkundige, deze zijn aanwezig op maandag en vrijdag.

Voorlichting over vaccinaties tegen corona – in 13 talen

Waarom zijn 2 prikken nodig? Is het veilig? Wie krijgt wel een prik en wie niet? En waarom? Op de website van Pharos vind je uitleg in begrijpelijke taal, voorzien van illustraties. De Nederlandstalige voorlichting is gebaseerd op informatie van Rijksoverheid.nl en het CBG. De tekst en plaatjes zijn getest op begrijpelijkheid samen met taalambassadeurs van Stichting ABC. De voorlichting is beschikbaar in 13 talen.