Patiënteninformatie over coronavaccinatie

 

Heeft u vragen over de coronavaccinatie? U kunt veel vragen en antwoorden vinden op de website van de Rijksoverheid. Hier staat ook informatie in begrijpelijke taal, Steffie legt het eenvoudig uit: corona.steffie.nl.

 

  • Bent u patiënt en valt u onder één van de medisch (hoog)risicogroepen? U krijgt dan vanzelf een uitnodiging van het ziekenhuis of uw huisarts.

  • U kunt ook bellen naar het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351. Ook op de website van het RIVM vindt u veel informatie: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

  • Heeft u specifieke vragen over uw persoonlijke situatie, dan kunt u deze stellen aan uw behandelend arts in het ziekenhuis. Neem hiervoor telefonisch contact op met de polikliniek. Lijst van telefoonnummers
  • Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor de  vaccinatie tegen het coronavirus? Vul een aantal vragen in en bekijk wanneer en waar  u de coronavaccinatie krijgt.

Vaccinaties bij mensen met kanker

Er zijn geen aanwijzingen dat het vaccin onveilig is voor mensen met kanker of behandeling voor kanker. De internisten en longartsen van Ziekenhuis Rivierenland adviseren patiënten met kanker zich wél te laten vaccineren. Hiervoor krijgt u vanuit de overheid een uitnodiging.

Vaccinaties bij mensen met MS (multiple sclerose)

Het advies aan patiënten met MS is om zich te laten vaccineren. Dit geldt ook voor mensen met ziektemodulerende therapie, ongeacht welke therapie ze gebruiken, ongeacht het tijdstip van de laatste gift van medicatie. Let op: gebruikt u Mavenclad/Cladribine, Ocrevus/Ocrelizumab, Lemtrada/Alemtuzumab, neem dan contact op met uw MS verpleegkundige, deze zijn aanwezig op maandag en vrijdag.

Voorlichting over vaccinaties tegen corona – in 13 talen

Waarom zijn 2 prikken nodig? Is het veilig? Wie krijgt wel een prik en wie niet? En waarom? Op de website van Pharos vind je uitleg in begrijpelijke taal, voorzien van illustraties. De Nederlandstalige voorlichting is gebaseerd op informatie van Rijksoverheid.nl en het CBG. De tekst en plaatjes zijn getest op begrijpelijkheid samen met taalambassadeurs van Stichting ABC. De voorlichting is beschikbaar in 13 talen.