Revalidatie screening na een IC-opname

Screening Post Intensive Care Syndroom (PICS)

Enige tijd geleden was u opgenomen op de Intensive Care (IC)-afdeling van Ziekenhuis Rivierenland. Dit kan voor u en/of uw familieleden een ingrijpende gebeurtenis zijn geweest.
We horen van patiënten die op de IC hebben gelegen dat de effecten van een IC-opname nog lang kunnen doorwerken in het dagelijks leven.

Er zijn ook mensen die zich helemaal niets herinneren van de tijd op de IC of de IC-opname snel willen vergeten. Wij zijn benieuwd hoe u de periode op de IC heeft ervaren en wat u nog merkt van de IC-opname in uw dagelijks leven. Daarom nodigen we u en uw partner/familielid of mantelzorger uit voor 2 afspraken voor een revalidatie screening na IC-opname.

Voorbereiding

Vragenlijsten invullen

Via MijnZR ontvangt u digitale vragenlijsten voor uzelf en uw partner of mantelzorger. Vul deze vragenlijsten voorafgaand aan uw afspraken in.

Voor uw partner of mantelzorger staat de vragenlijst “Care Givers Strain Index” klaar. 

De eerste afspraak

Voor uzelf

  • De fysiotherapeut doet een aantal lichamelijke testen
  • Span u voor de afspraak niet teveel in
  • Trek makkelijke kleding aan
  • Deze afspraak duurt 30 minuten 

Vervolgens heeft u een gesprek met de revalidatiearts om de eventuele gevolgen van de IC-opname voor uw dagelijks leven te bespreken.

Voor uw partner/familielid

Uw partner, familielid of mantelzorger heeft een afspraak met een medisch maatschappelijk werker. Ook voor hem of haar kan de periode heftig zijn geweest. Dit gesprek is op hetzelfde moment als uw afspraak bij de fysiotherapeut.

De tweede afspraak

U heeft een gesprek met de IC-verpleegkundige. U kunt ook even op de IC kijken. Uiteraard alleen als u dat wil en de situatie op de IC het toelaat.

Aan het einde van de dag wordt u gebeld door de revalidatiearts. Die laat u weten wat het resultaat is van het onderzoek en geeft u een advies voor een eventueel vervolg.

Vragen

Heeft u vragen die niet kunnen wachten tot uw afspraak, neem dan contact op de afdeling Revalidatieplanning via telefoonnummer 0344 67 40 88.