Schouderrevalidatie

De schouder wordt gevormd door de bovenarm, het sleutelbeen en het schouderblad. De schouder is het meest bewegelijke gewricht van het lichaam, hierdoor ook gevoelig voor blessures. Zorgvuldige revalidatie bij schouderklachten is van groot belang. Binnen Ziekenhuis Rivierenland kunt u revalideren onder deskundige begeleiding. De fysiotherapeuten werken samen met de orthopedisch chirurgen waardoor de beste behandeling kan worden gegeven.

Meer over

Het revalideren is in eerste instantie bedoeld voor patiënten die een operatie aan de schouder hebben gehad. Maar ook met schouderklachten als gevolg van een trauma of overbelasting kunt u terecht bij een deskundig schoudertherapeut. Het doel van de behandeling is te zorgen voor een goede belastbaarheid van de aangedane schouder. Met als uiteindelijk doel uw werk, sport en hobby’s weer te kunnen hervatten. U krijgt individuele begeleiding en een individueel behandelprogramma. Dit behandelprogramma wordt naar uw persoonlijke situatie opgesteld en aangepast op uw activiteiten in het dagelijks leven.

Folders

De afdeling fysiotherapie van Ziekenhuis Rivierenland is aangesloten bij het schoudernetwerk van FysioRivierenland(https://www.fysiorivierenland.nl/).