Opname in het ziekenhuis

De afdeling Opname informeert u over de datum en het tijdstip van opname of de eventuele wachttijd. U kunt uw voorkeur aangeven en de perioden waarin u beslist verhinderd bent. 

Zodra uw opnamedatum bekend is, krijgt u bericht. Krijgt u koorts, een ontsteking of bent u verkouden binnen een week vóór de ingeplande operatiedatum, laat dit zo spoedig mogelijk weten. Uw ingreep kan mogelijk niet doorgaan. Als u een onderzoek of behandeling onder narcose of plaatselijke verdoving moet ondergaan, kan uw behandelend arts u doorsturen naar de anesthesist.

Voorbereiding opname

U hoort van de afdeling Opname wat u ’s morgens op de dag van de operatie thuis mag eten en drinken. Patiënten die voor pijnbestrijding komen, mogen gewoon eten. Het is belangrijk dat u passend vervoer regelt. Het is ten sterkste af te raden zelfstandig naar huis te gaan na de ingreep. Reis dus niet alléén met het openbaar vervoer of eigen auto. Door de narcose of verdoving is uw reactievermogen verminderd!

U kunt contact opnemen met de afdeling Opname van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur via telefoonnummer (0344) 67 43 30. 


Wij proberen uw verblijf in Ziekenhuis Rivierenland zo aangenaam mogelijk te maken. Als u enkele dagen in ons ziekenhuis verblijft, is het goed dat u een aantal zaken weet. Zo kunt u zich voorbereiden. 

Wat neemt u mee?

Als u voor een dagopname, kort verblijf of langere opname naar Ziekenhuis Rivierenland komt, adviseren wij u het volgende mee te nemen:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • nachtkleding en makkelijke kleding voor overdag
  • toiletartikelen
  • hulpmiddelen die u altijd gebruikt zoals rollator, wandelstok, gehoorapparaat, etc.
  • polis van uw ziektekostenverzekering
  • uw medicijnen, liefst in de verpakking van de apotheek

Laat sieraden, uw portefeuille en kostbaarheden liever thuis. Het zou jammer zijn als u iets kwijt raakt.

Tijdens opname: telefoon, televisie, radio en internet

Wanneer u bent opgenomen in Ziekenhuis Rivierenalnd kunt u gebruik maken van telefoon, televisie, radio en of internet. Dit kunt u aanvragen bij de voedingsassistente op de afdeling of via nummer 4950 (Hotelservices). De kosten hiervoor staan in het schema:

Naam pakket Pakket  Periode         Kosten 
Gratis pakket Radio Per dag  Gratis 
Basis pakket Radio + televisie  Per dag  € 4,50
Uitgebreid pakket  Radio + televisie + internet  Per dag  € 6,00


Contactpersoon

Wij vragen iedere patiënt een contactpersoon aan te wijzen. Meestal is dat iemand die u goed kent: uw partner, zoon of dochter, broer of zus. Voor een bezoek aan de arts kunt u altijd iemand meenemen.

Na de opname

Na uw opname kan het zijn dat u extra zorg nodig heeft. Onze transferverpleegkundige kan hierbij helpen. Zij is op de hoogte van de verschillende zorgmogelijkheden, zowel in de regio als daarbuiten. Mogelijk kan de transferverpleegkundige iets voor u betekenen, lees hier de folder 'Transferpunt'.