Oranje Servicepunt

Wij helpen u graag!

Heeft u hulp nodig bij het lezen van folders of bijsluiters? Begrijpt u een vraag op een formulier niet? Wilt u Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? De vrijwilligers van het Oranje Servicepunt wijzen u de weg. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur aanwezig. 

Waar vindt u ons?

 Ziekenhuis Rivierenland, centrale hal. Wij zijn herkenbaar aan het oranje logo.
 Adres: President Kennedylaan 1, 4002 WP Tiel
 U kunt ons ook bellen: 06 43 05 52 92 of een e-mail sturen naar servicepunt@zrt.nl.

Privacy

Wilt u iets vragen, maar liever niet in de hal? We hebben een eigen ruimte in de buurt van onze balie. Daar kunt u persoonlijk uw vraag stellen aan onze vrijwilligers.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is de balie van het Oranje Servicepunt tijdelijk niet bemand. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Iets aan taal doen? Beter leren lezen? Doe mee!

Vrijwilligster Imre: “Niet iedereen is even taalvaardig. En medische informatie is vaak erg ingewikkeld. Ik vind het heel goed dat het ziekenhuis hier aandacht aan geeft. Bij het Oranje Servicepunt kunnen we mensen helpen die moeite hebben met het lezen en begrijpen van folders, bijsluiters en formulieren.”

Tips

Kijk ook eens op

Belofte

Laaggeletterdheid komt in het rivierengebied relatief vaak voor. Samen met andere instanties ondertekende ons ziekenhuis daarom in juni 2019 een belofte: we gaan alle mensen helpen om afsprakenbrieven, medicijnbijsluiters of folders beter te laten begrijpen.  Hiermee willen we als ziekenhuis bijdragen aan een gezonde regio.