Wachttijden

Wacht- en toegangstijden

Op deze pagina ziet u de laatste versie van de wacht- en toegangstijden van Ziekenhuis Rivierenland. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt en bestaat uit drie delen:

  1. Toegangstijd polikliniek
    Er is voor u een afspraak gemaakt op de polikliniek. Soms duurt het enkele weken voordat u terecht kunt op de polikliniek. Dit noemen we de ‘toegangstijd polikliniek’.
  2. Wachttijd diagnostiek
    Om een diagnose te stellen is meestal onderzoek nodig. Heeft u een doorverwijzing naar ons ziekenhuis gekregen van uw huisarts of een andere instelling? Hier vindt u de wachttijd voor de ‘diagnostische bepalingen’.
  3. Wachttijd behandeling
    U moet een operatie ondergaan. De wachttijd tot de dag van de operatie noemen we de 'wachttijd behandeling'. Het kan zijn dat een veelgevraagde arts een langere wachttijd heeft dan een andere arts binnen hetzelfde specialisme. U ziet hier de kortste wachttijd. 

Klik hier voor de actuele wacht- en toegangstijden.

De wacht- en toegangstijden gelden niet voor spoedgevallen. Als u spoedeisende hulp nodig heeft, dan kunt u direct in ons ziekenhuis terecht.

Maximale wachttijd

Ziekenhuizen hebben afgesproken dat een eerste afspraak op de polikliniek binnen vier weken moet plaatsvinden. De wachttijd om met een behandeling te beginnen, is maximaal zeven weken. 
Als u te lang moet wachten, kunt u mogelijk terecht bij een ander ziekenhuis. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.