11 juni college over maag- en darmoperatie bij overgewicht

Appeltje

Gezond zijn en gezond blijven zijn belangrijke onderwerpen waar Ziekenhuis Rivierenland zich graag voor inzet. Ook in 2024 organiseren wij daarom een aantal colleges waarin medisch specialisten hun kennis en ervaring delen met de inwoners van regio Rivierenland.

Het eerstvolgende college gaat over maag- en darmoperaties bij overgewicht. Ook wel Bariatrie genoemd. Dit college vindt plaats op dinsdag 11 juni van 19.30 - 20.30 uur in de Zr. Judithzaal van Ziekenhuis Rivierenland. 

Obesitas en operaties

Obesitas is een chronische ziekte waarbij een te veel aan vet zich opstapelt in het lichaam. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Wie obesitas heeft, heeft vaak ook last van andere klachten. Daar willen mensen graag wat aan doen. Een operatie kan hierbij helpen.

Chirurg Marijn Takkenberg voert wekelijks dit soort operaties uit. Hij vertelt tijdens het college over welk soort operaties er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en hoe een operatie kan helpen bij het bestrijden van obesitas. 

Voor wie?

Ben je benieuwd naar hoe zo'n operatie gaat? Overweeg je een operatie of heb je vragen hierover? Dan ben je van harte welkom!

Inschrijven voor het college

Inschrijven kan via het aanmeldformulier (https://www.ziekenhuisrivierenland.nl/agenda/college-over-maag-en-darmoperaties-bij-overgewicht)

Het college begint om 19.30 uur in Ziekenhuis Rivierenland. Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor een kopje koffie of thee. Het college eindigt rond 20.30 uur. Er is genoeg tijd om vragen te stellen. We zien je graag op dinsdag 11 juni.