Eerste digitale geboorteaangifte

16 september 2020

Onder toeziend oog van burgemeester Beenakker deden vanochtend de ouders van Jinte en Fiene als eerste online aangifte van de geboorte van hun tweeling vanuit Ziekenhuis Rivierenland. Vanaf nu is het mogelijk om via de website van de gemeente Tiel aangifte te doen van geboorte. Dit kan thuis, maar ook bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis. Een afspraak maken en naar het stadhuis komen is daarmee niet meer nodig.

De mogelijkheid om online aangifte te doen is met deze eerste aangifte voor iedereen mogelijk. Wie online aangifte wil doen gaat naar www.tiel.nl/geboorte(http://www.tiel.nl/geboorte). Belangrijke voorwaarde is wel dat de erkenning van het kindje door de vader voor de geboorte geregeld moet zijn. Dit geldt voor stellen die niet getrouwd zijn en ook geen geregistreerd partnerschap hebben.

“De eerste dagen na de geboorte van een baby gebeurt er veel in het leven van jonge ouders. Een bezoek aan het stadhuis om aangifte te doen, hoorde daar ook bij. Die mogelijkheid blijft, maar ouders kunnen ook op het moment dat het uitkomt samen aangifte doen vanuit huis of het ziekenhuis. Dat maakt het makkelijker.” licht burgemeester Beenakker toe.

Marc Hendriks, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland voegt toe: “Ik ben blij dat we deze extra service vanaf nu met de gemeente kunnen bieden, het scheelt voor de jonge vaders en moeders weer een punt op het actielijstje. Bovendien is het fijn dat de ouders nu sámen de inschrijving van de nieuwe wereldburger bij de gemeente kunnen doen!”

Alle nieuws items (https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)