Kwiek rondje Tiel

17 juni 2022

Afbeelding Banner Website 1348X299 1

De Kwiek beweegroute is er! Op 16 juni is de route officieel geopend door Wouter de Baat, voorzitter Stichting Vrienden Ziekenhuis Rivierenland en door Marc Hendriks, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Rivierenland. Ook de wethouder Gezondheidszorg Carla Kreuk woonde de opening bij.  De ‘kwiek route’ is een route om al wandelend, kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Met behulp van straatmeubilair, zoals de stoep of een lantaarnpaal worden verschillende oefeningen aangeboden.

Vanaf vandaag kan iedereen de wandelroute volgen met makkelijke oefeningen onderweg. De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van ziekenhuis Rivierenland. Daar staat een groot bord met de route gemarkeerd. De wandelroute stimuleert kracht en uithoudingsvermogen, aan het einde van de route kun je nog doorlopen naar het prachtige park ‘de Elzenpasch’ of je drinkt een kopje koffie in het restaurant van het ziekenhuis’.

Marc Hendriks: “Als ziekenhuis zijn we zeer blij met dit nieuwe initiatief voor meer beweging. Bewegen draagt bij aan de gezondheid van mensen, het voorkomt ziekte, daar werken we ook als ziekenhuis aan. Dat doen we met de patiënten die hier zijn opgenomen, bijvoorbeeld door ze snel mobiel en actief te krijgen in of buiten het bed. En nu kan het ook buiten het ziekenhuis. Een prachtig initiatief, waar iedereen gebruik van kan maken.

Van links naar rechts: Manuel Wijffels (eigenaar & ontwerper KWIEK), Marcel van Den Berg (bestuurslid ASTYLOS), Wouter de Baat (Voorzitter Stichting Vrienden Ziekenhuis Rivierenland), Carla Kreuk (Wethouder Gemeente Tiel), Inge Boerma (Roel Boerma Trimloop), Wilma Jentink (Hoofd Paramedische Diensten), Linda Pulles (Bewegingsagoog), Ellen Hoenderop (Toon Hermans Huis Tiel) en Marc Hendriks (Raad van Bestuur).

 

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)