Lampjesactie 2024

19 december 2023

Lampjesactie 2024

De jaarlijkse Lampjesactie van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is in volle gang! De editie van 2024 werd vorige week feestelijk geopend. Samen met initiatiefnemers, donateurs en personeel van Ziekenhuis Rivierenland werd met een kop chocolademelk geproost op hopelijk een mooi resultaat. 

De handen ineenslaan

Ieder jaar verlicht de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland een project, om op deze manier het publiek en het bedrijfsleven in (de omgeving van) Tiel te informeren over het project én hen te vragen om deel te nemen aan de actie. Samen slaan zij de handen ineen om met de opbrengst van de Lampjesactie een prachtig project te realiseren. 

Dakterras en buitenspeelruimte voor de Kinderafdeling

In 2024 staat een dakterras en een buitenspeelruimte op de Kinderafdeling in de schijnwerpers. Of eigenlijk: in de schemerlampen. De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland heeft namelijk de corsowagen van corsovereniging Echteld in bruikleen als decor voor hun jaarlijkse actie. Blije gezichten van bewegende kinderen: dat wil het ziekenhuis maar al te graag zien. Buitenlucht en beweging kunnen het herstel bevorderen. Daarom bedachten medisch pedagogisch zorgverleners Maartje Kuppen en Jikke Gerichhausen het plan om een buitenruimte voor kinderen te maken. Dat kan niet zomaar, want zo’n ruimte moet vooral veilig zijn én de juiste uitdaging bieden. 

Een lampje doneren

Helpt u mee om van dit mooie plan werkelijkheid te maken? Doneren kan via de website van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland (https://vriendenvanzrt.nl/doneer/)of door een bedrag naar keuze over te maken naar NL 95 RABO 0307 3914 42 t.n.v. Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.