Mirella Minkman lid Raad van Toezicht

14 januari 2021

029Rd Rvt Zr

Ziekenhuis Rivierenland verwelkomt Prof. Dr. Mirella Minkman als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Zij is 1 januari 2021 gestart en volgt Ton Lijten op die in de afgelopen periode lid Raad van Toezicht en ook enige tijd vice-voorzitter was.
Mirella is bestuurder bij kennisorganisatie voor de zorg Vilans en daarnaast bijzonder hoogleraar Organisatie en Bestuur bij Tilburg University/ TIAS, school voor business en society. Zij heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van organisatie in de zorgketen, samenwerkings-vraagstukken en de veranderprocessen die hiervoor nodig zijn.

Mirella: “Als inwoner van regio Rivierenland vind ik het belangrijk om ook vanuit dat perspectief een bijdrage te leveren aan het ziekenhuis en aan governance van gezonde zorg in de regio. Ik hoop dat ik de Raad van Toezicht van Ziekenhuis Rivierenland kan versterken door niet sector- of organisatiegericht te denken. Ik gebruik graag een integrale blik en mijn kennis van governance-vernieuwing om dat te bereiken!”

Ronald Migo (voorzitter Raad van Toezicht): “Mede namens mijn collega's in de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur  heet ik Mirella van harte welkom, we zijn blij met haar komst. Mirella neemt veel kennis en ervaring mee bij de vragen die we ons stellen richting de toekomst. Mirella maakt onderdeel uit van verschillende samenwerkingsverbanden in en buiten de regio, en dat is, naast haar bestuurlijke kennis en ervaring, waardevol voor een regionaal ziekenhuis als het onze!”

De Raad van Toezicht van ziekenhuis Rivierenland bestaat uit vijf leden, zij vervult haar rol met het meerjarenbeleidsplan van het ziekenhuis als leidraad. Daarin staan de centrale waarden van ons ziekenhuis (persoonlijk, professioneel, samen en zinnig & zuinig) centraal. Als ziekenhuis met stevige wortels in de regio, bieden we medisch specialistische zorg, waarbij we bijzondere aandacht besteden aan ‘samen beslissen’ en ‘thuis waar het kan’.

Alle nieuws items(https://rivierenlandprodpwa.azurewebsites.net/home-page/nieuws)