Nieuw! DigiD Machtigen in MijnZR

15 november 2023

058Rd Ziekenhuisrivland030418

Door een update van MijnZR is het vanaf nu mogelijk om in MijnZR een machtiging aan te vragen om iemand te laten helpen bij het regelen van uw zorgtaken. Dit heet DigiD Machtigen.

Wat is DigiD Machtigen?

Met DigiD machtigen geeft u iemand toegang (een machtiging) voor het patiëntdossier. Degene die gemachtigd wordt, heeft toegang tot het dossier en kan het dossier inzien en zaken regelen.

Stappenplan iemand machtigen

  • Vraag een machtigingscode aan op de website machtigen.digid.nl
  • Geef de machtigingscode en uw Burgerservicenummer (BSN) door aan de gemachtigde
  • De gemachtigde activeert de machtiging met de eigen DigiD. Geef dus nooit uw eigen DigiD aan iemand die u machtigt. De gemachtigde kan alleen zaken voor u regelen met zijn/hen/haar eigen DigiD

Bent u door iemand gemachtigd

Wilt u iemand helpen en heeft u een machtigingscode en het Burgerservicenummer (BSN) van die persoon ontvangen? Dan kunt u de machtiging activeren met deze code. Log in met uw DigiD en voer de code en het BSN in van de persoon die u gaat helpen.  

Vragen?

Lees meer over het gebruik van DigiD Machtigen bij de Veelgestelde vragen(https://rivierenlandprodpwa.azurewebsites.net/shared-content/veelgestelde-vragen) van MijnZR.

U kunt met uw vragen over DigiD Machtigen ook terecht bij het Digi-Taal Servicepunt(https://rivierenlandprodpwa.azurewebsites.net/naar-het-ziekenhuis/voorzieningen/digi-taal-servicepunt) in de centrale hal van ons ziekenhuis of contact opnemen met de Helpdesk Digitale Zorg via 085 130 45 75 of kijk op www.helpdeskdigitalezorg.nl(http://www.helpdeskdigitalezorg.nl/).

Meer uitleg over DigiD Machtigen en de veiligheid ervan vindt u op de website van de Rijksoverheid: machtigen.digid.nl(https://machtigen.digid.nl/).

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)