Nieuwe behandeling eenvoudige letsels met Virtual Fracture Care

Logo VFC 1024X564

Vanaf 2 april krijgen patiënten bij eenvoudige letsels een afneembare brace of drukverband in plaats van gips. Via een app, de Virtual Fracture Care-app, krijgen patiënten uitleg over het letsel en de behandeling. Hierdoor is een controleafspraak op de polikliniek niet meer nodig is. 

Efficiënt, effectief en veilig

Deze werkwijze is door het OLVG in Nederland ontwikkeld en geïntroduceerd. Uit een groot onderzoek in het Amsterdamse ziekenhuis is gebleken dat deze werkwijze effectief, efficiënt en veilig is. Inmiddels werken al meerdere ziekenhuizen in Nederland met Virtual Fracture Care.

Patiëntvriendelijker

Voor patiënten heeft deze werkwijze als voordeel dat ze niet voor controle terug hoeven naar het ziekenhuis. Voor vragen of pijnklachten kunnen patiënten gewoon contact opnemen met de speciale Breuklijn. Als het nodig is, wordt uiteraard een afspraak op de polikliniek gemaakt. 

Virtual Fracture Care App

In de Virtual Fracture Care App vinden patiënten:

  • Informatie over het letsel, de behandeling en het herstel
  • Video’s van oefeningen om het herstel te bevorderen
  • Video’s met instructies hoe een brace opnieuw omgedaan kan worden bijvoorbeeld na het douchen

De informatie in de app is beschikbaar in 5 talen: Nederlands, Engels, Pools, Turks en Arabisch.

Breuklijn

Voor specifieke vragen over het letsel of het herstel kunnen patiënten contact opnemen met de Breuklijn via 0344 72 66 80. De Breuklijn is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur. U kunt hier 

Meer informatie

Meer informatie over de letsels en de app is te vinden op de pagina Virtual Fracture Care(https://ziekenhuisrivierenland.nl/behandelingen/virtual-fracture-care/)