Snellere en betere zorg bij herseninfarct

22 december 2022

CT Perfusie INSTA

Een herseninfarct (beroerte) komt veel voor. Bij snel ingrijpen is de kans op volledig herstel het grootst. Om te weten hoe ernstig de beroerte is, kan een CT Perfusie nodig zijn. Dit is een nieuw onderzoek op de afdeling Radiologie. In Ziekenhuis Rivierenland kan dit belangrijke onderzoek nu op elk moment van de dag uitgevoerd worden. 

De CT-beelden laten zien wat de schade aan het hersenweefsel is en hoeveel weefsel daarvan nog kan genezen is. Hierdoor kan beter beoordeeld worden welke behandeling het beste resultaat oplevert. Hoe eerder dit onderzoek plaatsvindt, hoe beter. 

Radiologen en neurologen werken nauw samen om het onderzoek snel uit te voeren en de behandeling te starten. Radiologen Wouter Kroon en Hanh Phuc Tran zijn blij dat met deze techniek. “We kunnen nu 24 uur per dag patiënten dichter bij huis onderzoeken. Met de CT Perfusie kunnen we veel gerichter bepalen welke behandeling het beste resultaat oplevert en deze dan ook sneller starten. Doorsturen van patiënten naar een ander ziekenhuis is nu minder vaak nodig.”

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)