Vijftien ondertekenaars voor Preventieakkoord Culemborg

6 juli 2021

7 Juli Preventie Akkoord 2

Maandagmiddag ondertekenden 15 partners, waaronder RvB-voorzitter Marc Hendriks van Ziekenhuis Rivierenland. het Preventieakkoord Culemborg. Wethouder Sascha Baggerman: “We willen dat een gezonde leefstijl voor iedereen gemakkelijk en gewoon wordt. Samen werken we daarom aan gezondere inwoners en een gezondere stad.” Het preventieakkoord staat niet op zichzelf. Heel veel mensen en organisaties werken in Culemborg samen op het gebied van welzijn, gezondheid en zorg. Baggerman: “Met dit akkoord versterken we dat wat er al is. En verbinden we (nieuwe) partners en initiatieven. Samen komen we verder!”

De gezondheid van mensen verbetert door gezondheidsproblemen tijdig aan te pakken. Het liefst voordat er een probleem is. Een gezonde leefstijl moet gemakkelijk en gewoon worden. Dat kan door mensen te stimuleren om minder te roken, minder drugs te gebruiken, minder alcohol te drinken en meer te bewegen. De coronacrisis heeft de effecten op de gezondheid vergroot, bijvoorbeeld op het gebied van overgewicht en mentale problemen. Daarom heeft ons Ziekenhuis volmondig ‘ja’ gezegd tegen de uitnodiging van de gemeente Culemborg om samen werk te maken van preventie in de stad.

Vier ambities

Het Preventieakkoord maakt zich sterk voor vier ambities:

  1. Inwoners in Culemborg bewegen voldoende, eten gezond en hebben een gezond gewicht.
  2. De Culemborgse jeugd is weerbaar om gezonde keuzes te maken en is mentaal gezond.
  3. We dringen middelengebruik (roken, alcohol) onder jongeren en volwassenen terug.
  4. Culemborgse ouderen leven vitaal en maken actief deel uit van de maatschappij.

Het Preventieakkoord Culemborg is te vinden op www.culemborg.nl/preventieakkoord(https://www.culemborg.nl/preventieakkoord).

 

Foto: Chris van Koeverden

 

Alle nieuws items(https://rivierenlandprodpwa.azurewebsites.net/home-page/nieuws)