Ziekenhuis Rivierenland 14e van de 34e beste ziekenhuizen in Nederland

8 april 2022

Worlds Best Hospitals 2022

Newsweek, het op één na grootste wekelijkse nieuwstijdschrift uit Amerika, heeft een lijst van 250 beste ziekenhuizen gemaakt en een lijst voor Nederlandse Ziekenhuizen. In deze laatste lijst heeft Ziekenhuis Rivierenland de 14e plek, vlak na alle UMCU’s gescoord.

De ranglijst is opgesteld op basis van de mening van meer dan 80.000 medisch deskundigen uit 27 landen, de resultaten van medische prestatiefactoren en van patiëntervaringsonderzoeken, waaronder ZorgkaartNederland.nl van de Patiëntenfederatie Nederland. Voor elk ziekenhuis berekende Newsweek de scores, de aanbeveling door medisch deskundigen telde voor 55 procent, de patiëntervaring voor 15 procent en de prestatiefactoren voor 30 procent. Onder prestatiefactoren vallen bijvoorbeeld hygiënemaatregelen, patiëntveiligheid en gegevens over het aantal patiënten per arts en per verpleegkundige.

Kwaliteit en veiligheid prioriteit

Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland. “Een aangename verrassing en een erkenning voor onze medewerkers die elke dag hard werken om de beste zorg aan onze patiënten te geven. Newsweek is niet zomaar een nieuwsblad en maakt in haar ranglijst gebruik van onderzoeken, die wij ook belangrijk vinden en op basis waarvan wij de kwaliteit van zorg steeds weer proberen aan te scherpen.”

Benieuwd naar de hele ranglijst en de onderzoeksopzet?

Kijk dan op: World's Best Hospitals 2022 - Netherlands (newsweek.com)(https://www.newsweek.com/worlds-best-hospitals-2022/netherlands)

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)