Ziekenhuis Rivierenland behandelt samen met NOK patiënten met overgewicht

2021-09-29

Samenwerking Bariatrie Ziekenhuirs Rivierenland En Nok

Ziekenhuis Rivierenland gaat in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) vanaf eind oktober bariatrische zorg leveren. Dit is de behandeling van patiënten met ernstig overgewicht (obesitas). In eerste instantie doet Ziekenhuis Rivierenland dit voor patiënten die op de wachtlijst staan van de NOK. De NOK doet de behandeling van de patiënten in het voor- en natraject. In de toekomst richt het ziekenhuis zich ook op patiënten uit Midden-Nederland en Rivierenland.  

Steeds meer mensen zijn ervan doordrongen dat overgewicht het risico op andere aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en suikerziekte enorm vergroot. Daarnaast heeft de coronapandemie laten zien dat het risico op ernstige complicaties bij een coronabesmetting enorm vergroot. Steeds meer mensen met ernstige obesitas willen zich daarom laten behandelen.  

Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur is blij dat Ziekenhuis Rivierenland ook obesitaspatiënten kan behandelen: “Obesitas is een levensbedreigende aandoening. Door obesitas aan te pakken verkleinen we voor patiënten de risico’s op andere ziekten, zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, gewrichtsaandoeningen en infectieziekten zoals Covid. Voor ons is dit een eerste stap naar een nog uitgebreidere samenwerking in de toekomst. Samen met het St Antonius Ziekenhuis en de NOK werken we aan een plan om in de nabije toekomst een Bariatrisch Centrum Midden Nederland op te zetten speciaal voor de regio Midden Nederland en Rivierenland." 

Informatie over de behandeling van obesitas is te vinden op de website van de NOK: www.obesitaskliniek.nl(https://www.obesitaskliniek.nl)

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)