Ziekenhuis Rivierenland doet mee in nieuw Expertisecentrum Zorgalgoritmen

8 juli 2021

Saz Ziekenhuisen

De SAZ (28 regionale ziekenhuizen, waaronder Ziekenhuis Rivierenland) richtte begin juli het Expertisecentrum Zorgalgoritmen op. Dit expertisecentrum gaat machine learning algoritmen ontwikkelen op basis van data uit deze 28 ziekenhuizen. De algoritmen kunnen straks  de artsen en verpleegkundigen helpen bij het stellen van een diagnose, het voorspellen van het beloop of het bepalen van het optimale behandelprotocol. Voor de patiënt bekent dit nog meer gerichte op zijn aandoening en situatie afgestemde zorg. 

Juist op een specialistisch en innovatief onderwerp als AI is het belangrijk om niet alleen het wiel uit te vinden, maar om van elkaar te leren, ervaringen te delen en gezamenlijk op te trekken. Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur: 

 “We zijn er trots op dat we met de 28 regionale ziekenhuizen onze krachten bundelen. Net als in veel andere sectoren wordt ook de zorg de komende jaren steeds meer gedreven door data en informatie. Met deze gezamenlijke schaalgrootte kunnen we echt van betekenis zijn voor onze patiënten en zorgprofessionals, terwijl we de kosten laag houden.”   

Lees hier(https://saz-ziekenhuizen.nl/data-ai/start-expertisecentrum-zorgalgoritmen/) het volledige nieuwsbericht op de website van de SAZ:  

https://saz-ziekenhuizen.nl/data-ai/start-expertisecentrum-zorgalgoritmen/(https://saz-ziekenhuizen.nl/data-ai/start-expertisecentrum-zorgalgoritmen/)

 

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)