Ziekenhuis Rivierenland ondertekent landelijke Green Deal 3.0

26 juli 2023

Fb En Linkedin Bericht Zonder Banner 33

Duurzaam leven en werken wordt steeds belangrijker. Voor Ziekenhuis Rivierenland is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van het fundament van de organisatie. Daarom ondertekenden we aan het begin van deze maand de landelijke Green Deal 3.0.

De zorgsector maakt mensen beter, helpt ziekte te voorkomen en biedt mensen een goede kwaliteit van leven. In Nederland is de zorgsector tegelijkertijd verantwoordelijk voor zo’n 7% van de CO2-uitstoot. Ook is 4% van het afval in Nederland en 13% van het grondstoffengebruik afkomstig uit de zorg. Met het leveren van zorg draagt de sector bij aan de klimaatcrisis. De zorgsector werkt daarom aan ‘duurzame zorg’ in de Green Deal Samen werken aan Duurzame Zorg, oftewel de ‘Green Deal 3.0’.

Ondertekening Green Deal 3.0

In het jaarplan van Ziekenhuis Rivierenland is een duurzaamheidsambitie opgenomen. In maart ondertekenden al meer dan 20 ambassadeurs uit het ziekenhuis de ‘Ziekenhuis Rivierenland Green Deal’. En aan het begin van deze maand tekende onze voorzitter Raad van Bestuur, Wendy Bosboom, de landelijke Green Deal 3.0. Met het tekenen van de Green Deal 3.0 horen we bij een mooie groep ziekenhuizen die concreet aan de slag gaat met verbeteringen en oplossingen rondom het thema duurzaamheid.

Symbolische fruitboom

De ondertekening van de Green Deal 3.0 werd een blijvende herinnering doordat Wendy Bosboom een fruitboom plantte op het ziekenhuisterrein. De boom staat centraal voor de continue inzet rondom het thema duurzaamheid in Ziekenhuis Rivierenland. 

Meer informatie over de Green Deal 3.0 lees je op de website van de verschillende Green Deals(https://www.greendeals.nl/green-deals/green-deal-samen-werken-aan-duurzame-zorg-green-deal-30).

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)