Ziekenhuis Rivierenland vangt extra groep Oekraïense Vluchtelingen op

22 april 2022

061Rd Ziekenhuisrivland030418

Eind maart zijn op een leegstaande afdeling in het ziekenhuis de eerste vluchtelingen uit Oekraïne ingetrokken. Nu blijkt dat de behoefte aan tijdelijke woonruimte nog steeds groot is, heeft de gemeente Tiel het ziekenhuis gevraagd om ook de tweede nog leegstaande afdeling gereed te maken. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Medio mei kan de nieuwe groep vluchtelingen worden opgevangen.

Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur: “De opvang van de eerste groep Oekraïense Vluchtelingen is goed verlopen. Een fijne samenwerking tussen gemeente en het Ziekenhuis. In korte tijd hebben de Oekraïense bewoners hun draai gevonden en zijn ze zelfredzaam. Een deel van de kinderen ging al snel naar school en veel van de bewoners wil graag aan het werk. Met de gemeente wordt hier naar gezocht. Natuurlijk zien wij ook de berichten dat er mensen terugkeren en dat er voldoende opvang leek te zijn, maar dat is dus niet zo. We zijn blij dat we nogmaals op deze manier een bijdrage kunnen doen en vluchtelingen een tijdelijk veilig thuis kunnen bieden.

Wat betekent dit voor u als patiënt of bezoeker?

Wanneer u voor een afspraak naar het ziekenhuis komt kunt u een vluchteling tegenkomen, bijvoorbeeld bij de patiënten uitgang of op de parkeerplaats. De kans is niet heel groot, omdat de afdeling waar ze tijdelijk gaan wonen in een gebouw is waar geen patiënten liggen. De opvang heeft verder geen invloed op uw bezoek. En als u iemand tegenkomt? Een praatje maken mag natuurlijk altijd. Helpen kan op vele manieren, een vriendelijke groet, of een kort gesprek, het is fijn om de verbinding met elkaar te zoeken.

Hoe kunt u zelf helpen?

Misschien wilt u zelf iets voor een vluchteling doen? Voor het doneren van spullen of het bieden van hulp verwijzen we u graag naar de websites van de gemeente Tiel(https://www.tiel.nl/), het Rode Kruis(https://www.rodekruis.nl/) en Stichting Vluchteling(https://www.vluchteling.nl/).

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)