De Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland bestaat uit 2 personen.

Marc Hendriks, Raad van Bestuur

Paul Verploegen, voorzitter Raad van Bestuur

Marc: “In grote ziekenhuizen is meer afstand tussen mensen. Wat mij betreft zijn onze omvang en positie positieve randvoorwaarden voor het bereiken van ons doel: mensen in onze regio samenbrengen om uiteindelijk een gezondere regio te worden. Hierin onderscheiden wij ons echt van de grote ziekenhuizen en vraagt van ons een actieve en directe manier van besturen. Ik ervaar het als een voorrecht om hieraan te mogen werken!”

Paul: “Voor patiënten hopen wij dat de patiënten meer zelfredzaam worden, dat we met elkaar gezondheidswinst realiseren. Dat betekent dat je van puzzelen moet houden. Je moet het met elkaar doen, alles met elkaar verbinden. De prestatie die wij hier leveren is niet individueel, we doen alles samen! Het blijft gaan over de patiënt. Patiënten zijn afhankelijk van ons, wij willen de veiligheid en het vertrouwen geven. Dat betekent dat je als ziekenhuis dichtbij genoeg moet zijn, zodat iedereen kan aangeven welke hulp passend is.”

Visie goed bestuur en goed toezicht

De Raad van Bestuur heeft samen met de Raad van Toezicht de visie van Ziekenhuis Rivierenland op goed bestuur en goed toezicht op papier gezet.

Onkosten Raad van Bestuur

Ziekenhuis Rivierenland maakt in het kader van maatschappelijke verantwoord ondernemen en transparantie de jaarlijkse gedeclareerde persoonlijke onkosten van de Raad van Bestuur openbaar, lees hier meer over de onkosten.