31 oktober 2022 24/7 tandartsspoedzorg in Ziekenhuis Rivierenland

Op 1 november opent de landelijke organisatie van Tandartsspoedpraktijk een nieuwe locatie in Ziekenhuis Rivierenland. Dit betekent dat bewoners van regio Rivierenland hier terecht kunnen voor tandheelkundige spoedzorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Als je erge pijnklachten of problemen met je gebit hebt en je kunt niet terecht bij je eigen tandarts, word je doorverwezen naar de Tandartsspoedpraktijk. Zij beoordelen hoe ernstig de spoedvraag is en plannen een afspraak met je in voor het spreekuur of behandelen je direct. Voor deze verwijzing heeft de spoedpraktijk een nauwe samenwerking met de tandartsen in de regio.
Ook bij ongelukken en traumagevallen, die bij de Huisartsenpost of Spoedeisende Hulp binnenkomen, kunnen de tandartsen van de spoedpraktijk direct aanwezig zijn. Frank Lindhout, manager Acute Zorg in Ziekenhuis Rivierenland is blij met de komst van de nieuwe praktijk: “Met deze samenwerking versterken we onze 7x24 uurs acute zorgfunctie in de regio. Zo hebben bewoners van Rivierenland naast de standaard spoedzorg nu ook goede en snelle tandheelkundige zorg dicht bij huis.”

Alle spoedzorg op één plek

De Tandartsspoedpraktijk werkt vanuit de huidige praktijk van tandarts Breedveld. Deze is te vinden aan het einde van de centrale hal in het ziekenhuis. De spoedpraktijk zit dicht bij de Huisartsenpost, Spoedeisende Hulp en Regioapotheek. Alle spoedzorg bij elkaar zorgt voor korte lijnen, snelle acties en de juiste zorg. Daarnaast heeft de praktijk een goede samenwerking met de kaakchirurgen van Ziekenhuis Rivierenland.

Aandacht voor de patiënt

De spoedpraktijk heeft een eigen team van tandartsen. Zij zijn aanwezig op locatie tijdens spreekuren en zijn daarbuiten oproepbaar. Bafrin Sanaan is één van de tandartsen van dit nieuwe team en vertelt: “Wanneer je spoedeisende tandzorg nodig hebt, buiten de openingstijden van je eigen tandarts of omdat je geen tandarts hebt, kan dit best spannend zijn. Wij begrijpen deze spanning en geven patiënten hier juist de ruimte voor. Zo proberen wij de patiënten op hun gemak te stellen en een passende oplossing te bieden. Alle tandartsen in ons team hebben aandacht voor de patiënt. Dat staat bij ons voorop.”

Meer informatie

Meer informatie over de Tandartsspoedpraktijk in Ziekenhuis Rivierenland vind je hier of ga direct naar www.tandartsspoedpraktijk.nl.