19 april 2023 79% van de wandelaars wandelt en beweegt meer na de Nationale Diabetes Challenge, jij straks ook?

Bewegen zorgt voor sterke spieren en botten, het geeft je een goed gevoel en het vermindert het risico op gezondheidsproblemen zoals een hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en hartziekten. Kortom, bewegen is belangrijk voor ons allemaal en als ziekenhuis proberen we hier op verschillende manier bij te helpen. Daarom doen we ook dit jaar weer mee met de Nationale Diabetes Challenge. Kom jij samen met ons in beweging?

Wat is de Nationale Diabetes Challenge (NDC)?

De NDC is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. De wekelijkse wandelingen starten in mei en samen trainen we naar de feestelijke finale toe in september.

Heb je diabetes of niet? Iedereen is welkom om met ons mee te wandelen! De NDC is een laagdrempelige manier om bewegen een vaste plek in je agenda te geven. De NDC heeft in de afgelopen jaren al voor veel mooie resultaten gezorgd. Zo zijn Deelnemers 79% meer gaan bewegen, 51% heeft nieuwe sociale contacten opgedaan en 92% blijft ook na de NDC in beweging.

Bewegen met Diabetes type 2

Voor mensen met diabetes type 2 kan bewegen ervoor zorgen dat je minder medicatie nodig hebt en gewicht verliest. In beweging komen met diabetes type 2 is echter best een uitdaging. Daarom ondersteunen wij tijdens de NDC mensen met diabetes bij het in beweging komen en blijven.

Aanmelden

Op dinsdag 9 mei om 16.30u starten we met de eerste wandeling vanaf de hoofdingang van Ziekenhuis Rivierenland. Wil je bij onze wandelgroep aansluiten en onder begeleiding van o.a. bewegingsagoog Linda elke dinsdag meewandelen? Meld je hier aan!