9 november 2018 Stijging in AD ziekenhuis Top 100

De AD Ziekenhuis top 100 2018 is bekend: met plek 25 in de ranglijst voor de streekziekenhuizen laat Ziekenhuis Rivierenland een flinke stijging zien ten opzichte van vorig jaar.

Het AD brengt de ziekenhuis top 100 uit om transparantie te bevorderen. Door de scores inzichtelijk te maken, kan van elkaar geleerd worden. De opzet is veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Voor het eerst is er sprake van twee ranglijsten, namelijk streek ziekenhuizen en top klinische ziekenhuizen. Wanneer de twee ranglijsten worden samengevoegd eindigt Ziekenhuis Rivierenland op plek 32, flink hoger dan plaats 49 vorig jaar.

De kwaliteit van zorg blijft toenemen, dat is te zien aan de eindscores. Ziekenhuis Rivierenland is trots op de kwaliteit verbetering die ten grondslag ligt aan de stijging op de ranglijst. Dat is mede te danken aan alle inspanningen die zijn gedaan de afgelopen periode ter voorbereiding van de kwaliteitsaccreditatie die eind dit jaar zal plaatsvinden.