1 oktober 2018 Nu ook badbevallingen in ziekenhuis Rivierenland

Sinds deze week is het mogelijk om te bevallen in een speciaal bad. De afdeling Geboortezorg.  heeft hiervoor een speciaal bad aangeschaft, dat inmiddels al gebruikt wordt ook. Bij badbevallingen worden de volgende voordelen genoemd:

• Warm water werkt vaak ontspannend. En hoe meer je ontspant, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller en ervoor zorgt dat je de weeën beter op kunt vangen. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller.
  • In het water kun je makkelijk bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar dan buiten water.
  • Meestal gaat een waterbevalling wat geleidelijker, waardoor je perineum ook geleidelijker oprekt. Het warme water zorgt er tevens voor dat je perineum wat soepeler wordt. Hierdoor is de kans op een scheuringen of een knip kleiner.
  • Voor de partner is een waterbevalling vaak ook positief omdat deze zich nuttig kan maken. Het bad moet opgezet en gevuld worden en je partner kan mee in bad om jou te ondersteunen als je dat wilt. Bovendien heeft de partner ook meteen intens contact met de baby.
  • Voor de baby is de overgang van de baarmoeder via het water naar de buitenwereld een rustigere overgang. Hierdoor zijn waterbaby’s als ze geboren worden over het algemeen vrij rustig. Soms huilen ze zelfs nauwelijks of niet.

Heeft u vragen over badbevallingen in ons ziekenhuis, of wilt u uw interesse doorgeven? Neem dan contact met ons op via info@zrt.nl