29 december 2022 Bijeenkomst voor patiënten over maag- en slokdarmkanker

Op dinsdag 24 januari is er een bijeenkomst voor patiënten en hun naasten over maag- en slokdarmkanker. Tijdens deze bijeenkomst vertellen artsen en verpleegkundig specialisten onder meer over protonentherapie, T4 behandelingen en oligometastasering. Ook komen onderwerpen aan bod als revalidatie en omgaan met vermoeidheid. Daarnaast 
 worden de laatste ontwikkelingen binnen de patiëntvereniging 'SPKS leven met maag- of slokdarmkanker' toegelicht. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.
  • Wanneer? Dinsdag 24 januari van 19:30 uur tot ongeveer 21:15 uur
  • Waar? Fysiek in het UMC Utrecht en online via Teams
  • Voor wie? Slokdarm- en maagkankerpatiënten en hun naasten
  • Aanmelden? Stuur een e-mail naar patienteninformatiebijeenkomst-2@umcutrecht.nl (vermeld hierbij of u de bijeenkomst digitaal of fysiek wilt bijwonen en met hoeveel personen u komt).

Bekijk het volledige programma op de website van Oncomid.

Organisatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). Binnen het RAKU werken meerdere ziekenhuizen nauw samen in de behandeling van o.a. slokdarm- en maagkanker. RAKU brengt kennis en kunde uit de regio Utrecht en omstreken samen in één team, zodat patiënten meerdere en betere behandelmogelijkheden hebben en daarmee een betere genezingskans. Kennis op het gebied van wetenschappelijk onderzoek wordt gedeeld, zodat er meer onderzoek naar nieuwe behandelingen kan worden gedaan. RAKU is onderdeel van Oncomid.

Lees meer over het Expertteam Slokdarm - Maag