29 december 2020 Bloedafname weer binnen de muren van het ziekenhuis

Vanaf 28 december is de bloedafname van het laboratorium weer in het ziekenhuis te vinden, in plaats van buiten in de witte tent. De nieuwe locatie is direct bij de hoofdingang aan de rechterkant. Er is een eigen uitgang, zodat u niet verder hoeft te lopen dan strikt nodig.

Van tijdelijk naar vast

In mei is de Bloedafname verhuisd naar een noodlocatie buiten het ziekenhuis. Dit was nodig om het aantal bewegingen in het ziekenhuis zo klein mogelijk te houden. De Bloedafname kwam in de witte tent naast de hoofdingang, waar eerst de tijdelijke HAP zat. Er is nu een definitieve plek gevonden, direct bij binnenkomst rechts, dat is de ruimte waar voorheen orthopedie Spronken zat.

Voordelen

De nieuwe locatie biedt ruimte aan zeven prikkamers. De indeling maakt het mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren en biedt een rustige omgeving voor patiënten en medewerkers. Groot voordeel is dat de poli bloedafname een eigen uitgang heeft. Patiënten die alleen voor deze poli komen, hoeven daardoor niet onnodig door het hele ziekenhuis te lopen.

Op de plaats waar voorheen de Bloedafname was gevestigd (bij de poliklinieken aan route 5) is nu orthopedie Spronken te vinden. De witte tent bij de hoofdingang blijft nog even staan, maar heeft op dit moment geen functie.

Digitale agenda

Voor bloedafname of afgifte materialen kunnen patiënten een afspraak maken in de digitale agenda. Daardoor is er geen wachttijd en bepaalt u zelf welk tijdstip u het beste uitkomt.