29 oktober 2020 Bloedprikken nu overal alleen op afspraak

Vanaf 9 november kunnen patiënten voor bloedafname in het ziekenhuis, de buitenpoli’s of op een van de prikposten in de regio alleen nog op afspraak terecht. Door het werken op afspraak, wordt drukte voorkomen en kan iedereen afstand houden. De inloop komt te vervallen.

Nu ook voor de buitenpoli’s

Het prikken op afspraak is van de zomer al ingevoerd in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en de Barbarapolikliniek in Culemborg. Daarnaast zijn er in de regio een aantal priklocaties. Daar is het dus vanaf 9 november alleen nog mogelijk om op afspraak langs te komen.

Digitale agenda

Een patiënt maakt zelf een afspraak via de digitale agenda op de website (www.ziekenhuisrivierenland.nl/prikpoli). Het is niet nodig om daarvoor apart in te loggen. Alleen als dat echt niet lukt, is het mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Wie graag zijn online vaardigheden wil verbeteren, kan daarvoor terecht bij de leerhuizen en bibliotheken in de regio.

Spoedpatiënten

Wie na afloop van een contact met de arts in het ziekenhuis verzocht wordt om bloed te laten prikken, kan nog wel direct doorlopen. Ook spoedpatiënten kunnen direct terecht.