10 maart 2023 Cao-acties in Ziekenhuis Rivierenland op donderdag 16 maart

Cao-acties in Ziekenhuis Rivierenland op donderdag 16 maart

De vakbonden hebben opgeroepen tot een landelijke actiedag in de ziekenhuizen op donderdag 16 maart 2023. Ook in Ziekenhuis Rivierenland heeft een aantal afdelingen zich formeel bij de actiedag aangesloten. Doel van deze dag is niet om de zorg zoveel mogelijk stil te leggen, maar om aandacht te vragen voor de vastgelopen cao-onderhandelingen tussen vakbonden en NVZ. De actievoerende afdelingen draaien op donderdag 16 maart een zondagsdienst. Spoedzorg en behandelingen op de afdeling Oncologie gaan altijd door. Ook de zorg op afdelingen die zich niet aangemeld hebben gaat gewoon door.

Patiënt krijgt persoonlijk bericht wanneer afspraak niet doorgaat
Patiënten van wie de afspraak of behandeling in het ziekenhuis niet doorgaat op 16 maart krijgen persoonlijk bericht. Er wordt dan zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak gepland. We realiseren ons dat dit erg vervelend is voor patiënten, maar we hopen op uw begrip en doen er alles aan om de afspraak zo snel mogelijk opnieuw in te plannen. Heeft u geen bericht ontvangen en bent u niet gebeld door het ziekenhuis? Dan gaat de afspraak op donderdag 16 maart gewoon door. 

Bezoekers welkom tijdens normale bezoektijden
De bezoektijden veranderen niet. U kunt gewoon op bezoek komen, ook op de afdelingen waar zondagsdienst gevoerd wordt.

Spoedeisende zorg gaat altijd door
Spoedeisende zorg, niet-geplande geboortezorg en opnamen op de afdeling oncologie gaan gewoon door. Onze bloedafnamelocaties in de regio zijn normaal geopend. Met uitzondering dus van de poli Bloedafname in het Ziekenhuis zelf.

Actievoerende afdelingen die zondagsdienst draaien
De onderstaande afdelingen doen mee aan de actiedag. Zij leveren zorg en doen hun werk volgens een zondagdienst. De veiligheid en kwaliteit van zorg voor onze patiënten blijft hierbij altijd gegarandeerd.

  • Spoed Eisende Hulp
  • Poli Laboratorium (‘bloedafname polikliniek’) locatie Ziekenhuis Tiel
  • P1 Cardiologie & Neurologie
  • R1 Intensive Care, Cardio Care en Eerste Hart Hulp
  • AB3 Interne/long/oncologie
  • M3 Chirurgie
  • B5 kind en jeugd/moeder&kind centrum
  • Poli Kindergeneeskunde
  • Logistiek

Let op: Patiënten kunnen op donderdag 16 maart niet terecht op de Bloedafname poli in Ziekenhuis Rivierenland. De Barbarapolikliniek en andere externe posten zijn wel open. 

Ludieke acties
In het ziekenhuis zullen door de actievoerende afdelingen op 16 maart ludieke acties plaatsvinden Deze acties zullen altijd patiëntvriendelijk verlopen en de veiligheid niet in gevaar brengen. We vinden het vervelend dat u mogelijk overlast kunt ervaren van de acties. Tegelijkertijd respecteren we dat medewerkers actie willen voeren. Het waarborgen van goede en veilige patiëntenzorg heeft daarbij de hoogste prioriteit.