17 juli 2020 We versoepelen de maatregelen

Als ziekenhuis willen we zo goed mogelijk zorgen voor onze patiënten. Om dat zo veilig mogelijk te doen, gelden er regels om het aantal mensen in het ziekenhuis beperkt te houden. Nu er landelijk weer wat ruimte komt, past Ziekenhuis Rivierenland de regels hierop aan. Dat is mogelijk, omdat we steeds minder mensen met het coronavirus zien.

Bij binnenkomst

Komt u naar het ziekenhuis voor een afspraak of voor bezoek, dan stellen we u in de hal van het ziekenhuis een paar vragen. Als u klachten heeft die mogelijk corona-gerelateerd zijn, dan ontvangt u een mondneusmasker. We vragen u dit te dragen zolang u in het ziekenhuis bent.

In het ziekenhuis

Op diverse afdelingen zijn schermen geplaatst, voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Zorgverleners zetten spatbrillen en mondneusmaskers op als ze u van dichtbij onderzoeken of behandelen. We hebben extra wachtruimtes gemaakt. Daardoor is een betere spreiding van patiënten mogelijk.

Radiologie
Vanwege het beperken van aantal bezoekers en wachtenden, hebt u – óók voor de afdeling Radiologie- altijd een afspraak nodig. Wilt u een afspraak maken? Bel dan met 0344-674233.

Bezoek in weekend

In het weekend kunt u vanaf 25 juli nu ook ’s middags op bezoek komen, van 14.00 tot 16.00 uur. Dit is een aanvulling op de huidige bezoektijd van 18.00 tot 20.00 uur. Omdat de ruimte op de kamers beperkt is, is er nog steeds maar één bezoeker per keer mogelijk.

Wat blijft?

We willen nog steeds drukte voorkomen en 1,5 meter afstand houden. Daarom blijft er een eenrichtingsroute naar de nieuwe uitgangen A en B (groene pijlen op de grond). We vragen u om pas kort vóór uw afspraak naar het ziekenhuis te arriveren en om zonder begeleider te komen. Bij koorts of andere klachten die mogelijk met het coronavirus te maken hebben, blijft u thuis en neemt u contact op om een nieuwe afspraak te maken.